Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:46 09.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Предстояща покупка - 2  
Автор 1OOOOOO (полупознат)
Публикувано10.01.07 21:54

Усилено проучвам пазара за Вектра Б, 1,8. Колата ще се ползва семейно, градско - 60%, извънградско - 40%, веднъж годишно България надлъж, до морето. До момента карам Кадет седан, 1,6 ми. много добър мотор ей, само дето морално остаря купето, а и традиционната ръжда.
та въпроса ми е - какви са видовете двигатели при Вектра Б? какъв е варианта за газ? също така каки тънкости има при тези коли?

Благодаря предварително!
И - САМО ОПЕЛ !!!

Всяка болка билка си има.

Тема Re: Предстояща покупка - 2нови [re: 1OOOOOO]  
Автор ossie (непознат )
Публикувано11.01.07 04:15

Аз карам точно Вектра Б 1.8 115 к.с., но при мен градското е около 30-40 процента. Не икономисвам гориво (никак даже) и разхода ми е 8.5 точно и постоянно. При повече градско обаче веднага скача, и обратно.

За двигателите - 4 популярни бензинови и три дизела, поне според Хайнс книгата:
X16XEL - 16 клапанов пълен инжекцион от средата на 90-те, 100 к.с., набеден
че яде масло (някои екземпляри направо го пият, други са ОК - виж форума). което за това купе в града става, а и данъкът е по-нисък с около 100 лв.
Х18ХЕ и Х18ХЕ1 са по 115 к.с., от същото поколение, по-рядко има проблеми с маслото, но пък стъпковия двигател е малко калпав. Доста по-добър избор за Вектра, според мен, като риск от калпав двигател при покупка на старо и динамика
има и Х20ХЕ, 136 к.с. ако помня добре, много подобен на този 1,8, но по-мощен. Еи такъв бих искал да карам, ако ще е Вектра на 10 години. Има стадартен тракшън контрол и естествено харчи повече

Внимание!!!
и трите изброени бензинови двигатели не стават за обикновена газова уредба, освен ако не искаш да се абонираш за постоянни проблеми, ужасна динамика и висок разход. Казват, че газов инжекцион решава въпроса, но това се мажду 1000 и 2000 лв отгоре

има един мдоказал себе си мотор 1,6 около 75 к.с. (тука може и да бъркам), старо поколение моно инжекция. Такива са окей такситата. Идеален за най-обикновена газова уредба и много здрав и крайно неподходящ според мен за Вектра, освен при много пенсионерски стил на каране.

Дизелите няма да ги изреждам подробно, важно е само че има 1,7 ТД обикновен, от старото поколение, и 2.0 в два варианта които са дизелов инжекцион. 1,7 е по-евтин и обикновен, харчи повече и не е супер мощен. 2,0 единият вариант е 100 к.с. и това мисля си е оптималната Вектра. Защото е дизел, и няма да харчи 8.5 на смесена каране...

Тема Re: Предстояща покупка - 2нови [re: ossie]  
Автор PRR (Гневен)
Публикувано11.01.07 08:32

I при дизелите не означава injection (както при бензина) а intercooler

So What?

Автор1OOOOOO (Нерегистриран)
Публикувано11.01.07 15:22

Благодаря колега ossie. Ще се радвам и на други мнения.
От казаното ми се затвърждава решението за 1,8 мотор. Кофти тръпка е невъзможността за поставяне на газова уредба, съответно високия разход на скъпоструващото и с европейски цени гориво.

Тема Re:нови [re: 1OOOOOO]  
Авторa_mann (Нерегистриран)
Публикувано13.01.07 12:34

Izviniavame se za latinicata, ama nema drugo tuka!
Ima i oshte motori, benzin 2.6(v6) i dizeliak 2.2 dti (125HP).
Do kolkoto sam chel i chuval poslednia se smiata za edin ot nai-uspeshnite v gamata.
Az bih tarsil takav

АвторA4o (Нерегистриран)
Публикувано13.01.07 21:31

Карам Исузу 1.7 ТДИ и съм супер доволен. До 1998 се слага и на Вектри Б. Според някои е слаб за това купе, но според мен, при запазен мотор, няма да ти създава грижи и да отежнява семейния бюджет

Ето това е най-важното!!!

Тема Re: Предстояща покупка - 2нови [re: A4o]  
АвторBekтpa Б (Нерегистриран)
Публикувано15.01.07 15:58

Определено ако си решил да караш Вектра Б по добре помисли за дизелов мотор...иначе поставенето на газ е ужасна работа....но определено това не е кола...като старите вектри които са безпроблемни...този автомобил повече се троши и поддръжката е по сложна....Според мен...по добриа вариант е Рено Лагуна 1,8 моноинжекция...става идеална за газ...моноинжекция...и ги има 1998г.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.