Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:08 12.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Смяна на съединителнови  
Авторboko (Нерегистриран)
Публикувано02.01.07 15:20

За много години !Някой знае ли при смяната на съединител на Астра G Х16ХЕL да ли се маха скоростната кутия и наложителна ли е смяната на лагера-помпа(около 400лв.),ако не е се е "обаждал"?И изобщо какво трябва да се има предвид при смяната на съединител на този двигател.

Тема Re: Смяна на съединителнови [re: boko]  
Авторxrr (Нерегистриран)
Публикувано02.01.07 16:36

Доколкото знам, тези не са от старите двигатели и трябва да се свали скоростната

Автор avariec75 (непознат )
Публикувано02.01.07 18:09

na pove4eto astri ne se nalaga da svaliah skorostite .za lagera i pompata jelatelno e da smenih lagera nezavisimo v kakvo stoianie e pompata ako raboti zna4i raboti

АвторTeNeReS (Нерегистриран)
Публикувано02.01.07 22:32

bratle neznam ama vlez v http://www.opelclub-bg.com/ tam 6te ima koi da ti kaji i da ti dade savet tva tam si4ko e za opel ai 4aoo i yspex ako ima6 priqtel v serviz tusi edna programka autodata tq moji da ti pomogne tva pone moga da ti kaja

Тема Re: Смяна на съединителнови [re: TeNeReS]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано03.01.07 15:48

Това ли е?

Кадето можеш окажи неква помощ!!!

Тема Re: Смяна на съединителнови [re: PRlNCEZANDOR]  
Авторpisaro (Нерегистриран)
Публикувано03.01.07 22:40

ste me svetne li njakoi kak se smenja saedinitel bez da svaljak skorosnata kutija a kolkoto do lagera se smenja i da nee razbit toi nee skap zastoto dneska e dobar utre ne i pak svalias.az oste nesam vizdal smiana na saedinitel bez da svalias skorosnata kutija a njakolko saedinitela vece sam smenil.;-)

Тема Re: Смяна на съединителнови [re: pisaro]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано04.01.07 08:46

Защипва се диафрагмата на притискателния диск със скобички за целта. Издърпва се първичния вал на ск. кутия през специалния отвор от към колелото и диска пада долу. Вади се и лагера пак през капака отдолу.

Тема Re: Смяна на съединителнови [re: imitev]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано04.01.07 10:20

И аз сум чувал някакви такива работи дори видях в един магазин да се продават специални скобички - 16лв - а са едни съвсем малки май може и сам да си ги направиш.

Автор mp13 (непознат )
Публикувано04.01.07 17:16

Не знам защо толкова държиш да знаеш, но за съжеление съм изтрил линка към един руски сайт където беше показано със снимки и обяснения. За тази смяна ми искаха 35лв. така, че според мен усилията са излишни ходи на майстор.

Тема Re: Смяна на съединителнови [re: mp13]  
Автор zfen (непознат)
Публикувано05.01.07 20:50

Този съединител не може да се сменя на място. Номера със скобичките става на автомобили до 1700куб.см и скоростни кутии с картер на кожуха на съединителя. На мотора за който е въпроса би трябвало да няма ламаринен картер на ск. кутия, така , че стягайте се трябва да се отделя кутията от двигателя.
Съединителя на снимката би трябвало да не е такъв-аксиалният лагер е за привод с жило а не хидравличен.

Редактирано от zfen на 05.01.07 21:13.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.