|
|
|
Тема
|
запушена система????
|
|
| Автор | b.m (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.12.06 09:51 |
|
|
не си спомням, но не изключвам възможността да съм писал вече по тази тема понеже ме мъчи от доста време и всеки повдига рамене. Проблема е в това, че колата ми пресяцва и ми тресе като на неравен път, но само в положението при което се поддържа някаква скорост-съвсем леко натиснат педал на газта. ако го пусна -заспива; ако го натисна една идея по-силно - същия ефект -престава да прекъсва да пресяцва и да се клати.колата е вектра Б 99-X18XE1 . кара се предимно градско, само на бензин (нямам газ) и не ми прави голямо впечатление но последния път като пътувах и направо ми се разтресоха бъбреците.не може да се поддържа някаква скорост;постоянно трябва да се избягва това положение на газта. сменил съм филтрите, използвам добавка в горивото.може ли нещо да са ми се заплескали дюзите. направо не знам вече. на някой дали му се е случвало
благодаря
| |
|
Тема
|
Re: запушена система????
[re: b.m]
|
|
| Автор |
zaimov (Rookie) |
| Публикувано | 22.12.06 10:23 |
|
|
Mi taka kakto go opisvash e niakuv opredeleno problem v droselovata klapa...v smisul, che kato e v tova pologenie se poluchava niakvo kolebanie...probvai da ia smenish s takava ot sushtata vectra, prosto za eksperiment.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
mp13 (непознат
) |
| Публикувано | 22.12.06 11:16 |
|
|
Предлагам ти да заложиш на потенциометъра на дроселната клапа. Клапата е механична не виждам какво може да и стане на нея.
| |
|
Тема
|
[re: mp13]
|
|
| Публикувано | 22.12.06 11:57 |
|
|
потенциометър на дроселна клапа - в цифри????
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | б.м (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.12.06 16:14 |
|
|
http://www.elcats.ru/fullinfo.asp?flag=124&c=&pid=3C590B69 - това ли ми е дроселовата клапа. няма ли начин за почистване ако е от нея, че е сума си парички.
| |
|
Тема
|
[re: б.м]
|
|
| Автор |
Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.) |
| Публикувано | 23.12.06 08:44 |
|
|
Същата била от лада 10-ка на 1/2 или 1/4 от цената, не може да се чисти капсулована е.
Бих ти препоръчал да си отвориш дистрибуторната капачка и да я огледаш за износване и палеца също.
| |
|
Тема
|
[re: Astra1.8iGT]
|
|
| Публикувано | 23.12.06 16:24 |
|
|
без дистрибуторна капачка съм.с по-новия мотор съм в който всичко е електронно.мисля да сипя една добавчица на Лики Моли за почистване на инжекциона да видя дали ще има някакъв ефект.
p.s: последните 2 дни колата се държи добре и не пресяцва.дразнещото е че си го прави когато си поиска.последния път като пътувах извънградско сипах добавка на (тая българската) и през целия път както казах ми пресяцваше ама след това имах чувството че не правеше така........а може и да се самонавивам нещо.не знам.
айде и умната по пътищата
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | dimon (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.12.06 00:19 |
|
|
виж като започне да се е....а отиваш и я качваш на компа та да разбереш дали всички датчици ти отчитат правилно след като го направиш тогава поемай по друг път. след като не ти пресецва на високите значи дюзите са ти добре иначе ще прекъсва и при тях. има така наречен степ мотор . ама най добре си и компа чиста работа
| |
|
|
|
Съвсем спокойно може да е от некачествено гориво или вода в бензина. На първо време можеш да сипеш 50мл чист технически спирт в резервоара, да смениш бензиновия филтър (ако е за смяна), да смениш бензиностанцията от която зареждаш и да тестваш на извънградско за ефекта.
| |
|
|
|
|