|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Пара от ауспуха?
|
|
| Автор |
bratovcheda (специалист) |
| Публикувано | 08.12.06 17:14 |
|
|
Колеги, моята барака Вектра А Ц16НЗ от 1год. и полувина не е карана на бензин. Има 3-4 литра в резервоара (свети ми лампата) коита са там от о/о 2 години. Тия дни ми се наложи да превключа на бензин ама ... дръжки. Подържа обороти, но като подам газ започва да гърми, трещи, абсолютно неравномерно работи двг-то а от ауспуха излиза ГОЛЯМ ОБЛАК БЯЛА ПАРА.
Само да уточня че на газ колата си върви без никакви проблеми, даже скоро пътувах о/о 700 км за 2 дни и беше супер.
Дали проблема е само от бензина и ако сипя 5-10 л. пресен бензин ще се оправи или и има още нещо? Как мислите, да се набутам ли да и сипвам бензин или да ходя направо в сервиз? Или да го отсвиря и да си карам на газ?
Благодаря ви предварително.
| |
|
Тема
|
Re: Пара от ауспуха?
[re: bratovcheda]
|
|
| Автор | ddddd (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.06 17:28 |
|
|
Определено имаш вода в горивото или по-скоро гориво във водата
www.megaforum-bg.com/opel
| |
|
Тема
|
[re: ddddd]
|
|
| Автор | Tarbox (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.06 17:35 |
|
|
Сложи хубав, високооктанов бензин 10 литра, сипи половин литър син спирт за горене, излез на извънградско и с по - висока скорост карай само на бензин.
Имай впредвид, че ако водата ти е повечко, наново повтаряш процедурата, докато изгори всичката!
| |
|
Тема
|
ъ-ъ-ъ май бял спирт трябваше не син
[re: Tarbox]
|
|
| Автор | нe cъм cиrypeн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.12.06 20:06 |
|
|
Аз няколко пъти съм и слагал на мойта спирт, не съм специалист де, ама уж знаещ човек ми беше казал, че с етилов спирт, бензиновите двигатели работят перфектно, а за метиловия спирт трябвало преправяне някакво предполагам предваренето се бара. А тоя синия спирт за горене дето го продават така и още не съм убеден дали е метилов или е денатурализиран и боядисан етилов?
Аз взимам от едно село в пловдивско по 1.30 литъра някакъв нелегален украински спирт уж бил.
А няма ли да стане да навре маркуч в резервоара и да изпомпи каквото има навънка? Питам бе, не съм го правил.
| |
|
|
|
Тая история с предварението важи ако караш САМО със спирт, защото метиловият е по-летлив и сравнително по детонационно устойчив.
| |
|
Тема
|
Re: трябва син спирт!
[re: PRlNCEZANDOR]
|
|
| Публикувано | 08.12.06 20:31 |
|
|
Всички видове спирт имат свойстватада абсорбират влагата, най - силно е изразено при синия (метилов) алкохол. Прав е Принца, че има и най - добра антидетонационна устойчивост, т.н октаново число, но е далеч от бензините и пропан - бутана. Затова и при прочистването на горивната система чука аванса, но за малко не е опасно.
| |
|
|
|
Колега,
Освен да сложиш спирата вземи и да reset-неш ECUто. Колата ще работи по-добре на бензин. ВЕРВАЙ ми! На газ разлика няма да има.
Поздрави
So What?
| |
|
Тема
|
Re: дo PRR !
[re: PRR]
|
|
| Публикувано | 09.12.06 15:53 |
|
|
За да не отварям нова тема, между другото искам да запитам.
Защо при проверка за грешки в ECU -то по метода на кламера не излизат никакви цифри на таблото, а само премигвания на жълтото двигателче с перка? Ще ви бъда благодарен!
| |
|
Тема
|
Re: дo PRR !
[re: Tarbox]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 09.12.06 16:00 |
|
|
Мда... Къде по-лесно щеше да е да се завъртат на кадета ми километражите направо с кодовете за грешка
| |
|
Тема
|
[re: ddddd]
|
|
| Автор |
mp13 (непознат
) |
| Публикувано | 10.12.06 07:53 |
|
|
По скоро няма никакво гориво това което е там е вече не установено вещество. Хубаво е горивото да се "сменя" на всеки два месеца.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|