Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:25 11.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема "око" на акумулатор свети чернонови  
Автордaнaил (Нерегистриран)
Публикувано07.12.06 13:47

значи ли че е заминал или просто е паднал.като го заредих на трансформарора пак взе да показва зелено,ама дали значи че си заминава.колата е астра G а на акумулатора пише адам опел и ембламата което ме навежда на мисълта че е на 7 години вече колкото еи колата.а иначе като го разклатя се виждат и другите цветове на окото.има едно като ярко сребристо,черното и зеленото.това сребристото какво ли е значело.не е минавало през него.досега беше зелено една година и сега на студа стана черно.за една седмица преди беше зелен.и една седмица в гараж и опа.алармата не беше включена.мерси за отговорите.весело изкарване на осми декември и безаварийно

Тема Re: "око" на акумулатор свети чернонови [re: дaнaил]  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано07.12.06 14:26

Няма ли описание на различните състояния ?

По спомен, зелето е ОК
черното - трябва да се зареди
бялото - за смяна

Тема мерси за отговоранови [re: Lamer]  
Публикувано07.12.06 15:42

няма никакво описание,ама значи ще е така със сигурност.бялото ще е за смяна.работата е че преди седмица минах към 200 км и я прибрах в гаража.без аларма включена и за седмица стоене стана черно.не знам може ли алармата да гълта пак ток без да е включена тоест само с ключа я заключих а не с дистанционното.а ако имаше отечки би трябвало да се проявят за една година.не знам мъгла ми е.то не е проблем да се вземе нов ама ще е монбат а не този немския оригинален.сигурно като се кара само нафарове вече и тои не е могъл да се зареди и за 200 км.

Тема Re: мерси за отговоранови [re: дaнaил]  
Автор corsa16v (непознат )
Публикувано07.12.06 16:56

за да се зареди добре акумулатора иска дълъг път и много газ. преди си бях купил монбат и окото му стана черно след 6 месеца, след още 6 го изхвърлих

нормално е в студа и ако не се кара колата акумулатора да падне, също и от постоянното каране основно градско на фарове и включени други консуматори зимата, а както се съмняваш, че е и доста стар - смяна .

Тема Re: мерси за отговоранови [re: corsa16v]  
АвторLamer (Нерегистриран)
Публикувано07.12.06 22:27

Най-добре да си го заредиш със зарядно. Колата не може да го зареди толкова добре. Твоят все пак е на 7 г. някъде трябва да има и трайност :) Малко множко ми се струват годините.
Колкото до марка, за ACDelco има добри отзиви. малко по-скъпички са, но :)

Тема Re: "око" на акумулатор свети чернонови [re: дaнaил]  
АвторAstraX17 (Нерегистриран)
Публикувано08.12.06 09:34

Моя оригиналния опел изкара 10 години. Зеленото е ОК, черно - зареждаш, бяло - хвърляш. Сега консумацията е голяма с фарове постоянно, размразител за стъкло и т.н., затова му трябва много път за да се зареди добре, особено ако караш на кратки разстояния кратко. Аз го закачам за една нощ всяка есен и му се отразява добре. Иди на електричар да ти провери дали колата го зарежда добре, може и там да ти е проблема.

Тема Re: "око" на акумулатор свети чернонови [re: AstraX17]  
Публикувано08.12.06 11:34

онова "кратко" да се чете градско

Тема благодаря колеги,весел осми декемвринови [re: AstraX17]  
Публикувано08.12.06 11:42

а това за десетте години звучи добре.ще отида да го замерят все пак.

Тема Да вярвам ли на очите си?нови [re: дaнaил]  
АвторKoчo (Нерегистриран)
Публикувано08.12.06 22:18

Колеги това да не е жигула?Градско,извънградско няма никакво значение -генератора дава 14.2 волта на празен ход на двигателя,има мощност над 500 вата!Фаровете не са никакъв проблем!
Сега конкретно -колега запалваш колата и мериш с мултицет-ако покаже над 14 волта (генератора е ок)- изхвърляш акумулатора и купуваш нов-този ще се прецака когато най-много имаш нужда от него,а в студа си трябва надежден акумулатор!
При мен миналата зима същиу проблем -една сутрин беше заминал
-заредих го и кара още 4 дена и пак замина-хвърлих го в една кофа и си купих нов!

Тема Re: Да вярвам ли на очите си?нови [re: Koчo]  
Публикувано08.12.06 22:29

Да бе Кочо прав си, ама аз паля отивам на 0,5 км до работа и така вечерта, тоя ток дето го е изпил стартера за това кратко време не може да се възстанови. Казваш 500 вата генератора, фаровете са 2х60=120+2х20 стопове, значи 200 по-малко в акумулатора, т.е. повече време работа на мотора, за да се зареди, т.е. извънградско, сега стана ли ти ясно.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.