Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 09.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пара от ауспуха?нови  
Автор bratovcheda (специалист)
Публикувано08.12.06 17:14

Колеги, моята барака Вектра А Ц16НЗ от 1год. и полувина не е карана на бензин. Има 3-4 литра в резервоара (свети ми лампата) коита са там от о/о 2 години. Тия дни ми се наложи да превключа на бензин ама ... дръжки. Подържа обороти, но като подам газ започва да гърми, трещи, абсолютно неравномерно работи двг-то а от ауспуха излиза ГОЛЯМ ОБЛАК БЯЛА ПАРА.
Само да уточня че на газ колата си върви без никакви проблеми, даже скоро пътувах о/о 700 км за 2 дни и беше супер.
Дали проблема е само от бензина и ако сипя 5-10 л. пресен бензин ще се оправи или и има още нещо? Как мислите, да се набутам ли да и сипвам бензин или да ходя направо в сервиз? Или да го отсвиря и да си карам на газ?
Благодаря ви предварително.

Тема Re: Пара от ауспуха?нови [re: bratovcheda]  
Авторddddd (Нерегистриран)
Публикувано08.12.06 17:28

Определено имаш вода в горивото

или по-скоро гориво във водата

www.megaforum-bg.com/opel

Тема Re: Пара от ауспуха?нови [re: ddddd]  
АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано08.12.06 17:35

Сложи хубав, високооктанов бензин 10 литра, сипи половин литър син спирт за горене, излез на извънградско и с по - висока скорост карай само на бензин.
Имай впредвид, че ако водата ти е повечко, наново повтаряш процедурата, докато изгори всичката!

Тема ъ-ъ-ъ май бял спирт трябваше не синнови [re: Tarbox]  
Авторнe cъм cиrypeн (Нерегистриран)
Публикувано08.12.06 20:06

Аз няколко пъти съм и слагал на мойта спирт, не съм специалист де, ама уж знаещ човек ми беше казал, че с етилов спирт, бензиновите двигатели работят перфектно, а за метиловия спирт трябвало преправяне някакво предполагам предваренето се бара. А тоя синия спирт за горене дето го продават така и още не съм убеден дали е метилов или е денатурализиран и боядисан етилов?
Аз взимам от едно село в пловдивско по 1.30 литъра някакъв нелегален украински спирт уж бил.
А няма ли да стане да навре маркуч в резервоара и да изпомпи каквото има навънка? Питам бе, не съм го правил.

Тема Re: ъ-ъ-ъ май бял спирт трябваше не синнови [re: нe cъм cиrypeн]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано08.12.06 20:09

Тая история с предварението важи ако караш САМО със спирт, защото метиловият е по-летлив и сравнително по детонационно устойчив.

Тема Re: трябва син спирт!нови [re: PRlNCEZANDOR]  
Публикувано08.12.06 20:31

Всички видове спирт имат свойстватада абсорбират влагата, най - силно е изразено при синия (метилов) алкохол. Прав е Принца, че има и най - добра антидетонационна устойчивост, т.н октаново число, но е далеч от бензините и пропан - бутана. Затова и при прочистването на горивната система чука аванса, но за малко не е опасно.

Тема Re: Пара от ауспуха?нови [re: bratovcheda]  
Автор PRR (Гневен)
Публикувано08.12.06 20:40

Колега,

Освен да сложиш спирата вземи и да reset-неш ECUто. Колата ще работи по-добре на бензин. ВЕРВАЙ ми! На газ разлика няма да има.

Поздрави

So What?

Тема Re: дo PRR ! [re: PRR]  
Публикувано09.12.06 15:53

За да не отварям нова тема, между другото искам да запитам.
Защо при проверка за грешки в ECU -то по метода на кламера не излизат никакви цифри на таблото, а само премигвания на жълтото двигателче с перка? Ще ви бъда благодарен!

Тема Re: дo PRR !нови [re: Tarbox]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано09.12.06 16:00

Мда... Къде по-лесно щеше да е да се завъртат на кадета ми километражите направо с кодовете за грешка

Тема Re: Пара от ауспуха?нови [re: ddddd]  
Автор mp13 (непознат )
Публикувано10.12.06 07:53

По скоро няма никакво гориво това което е там е вече не установено вещество. Хубаво е горивото да се "сменя" на всеки два месеца.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.