|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Гуми
|
|
| Автор |
pinto_opel (непознат
) |
| Публикувано | 07.12.06 14:46 |
|
|
Колеги, помагайте.
Трябва да избера гуми за Астрата само от тези две фирми - KUMHO и DEBICA.
Кая да бъде, тъй кати нищо не ми говорят и двете.
| |
|
Тема
|
Re: Гуми
[re: pinto_opel]
|
|
| Автор | pat66 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.12.06 16:34 |
|
|
Аз съм с Дебица Фриго 2 и съм доволен. За евтина гума са си трепач - 4бр.за 320 лв. /Астрата е комби/. Копачки са в снега, а на мокро и лизгаво не съм имал грижи. Търкалях ги миналата зима и сега пак си ги сложих без да се замислям. Иначе са полски и разбирачите твърдят, че са полския аналог на Гууд Йеар Ултра Грип 5 / шарката наистина е същата/. Мой съвет - сложи малко по-високи - моите са 175/70/14 - с тях Орльо стои като джип.
За Кумхо нямам мнение - провери в по-старите теми.
Успех!
| |
|
Тема
|
[re: pinto_opel]
|
|
| Автор | v5rov (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.12.06 18:09 |
|
|
Debica е полски производител по лиценз на Goodyear. Казват, че са много добри, а пък са евтини. Задругите не знам.
| |
|
Тема
|
[re: v5rov]
|
|
| Автор | Tarbox (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.12.06 18:34 |
|
|
Кумхо съм карал на Лада, перфектна и безшумна возия правеха, високо сцепление към настилката. Бяха летни, бързичко се износиха, иначе са южнокорейски, в класациите са на трето място във Формула 3.
| |
|
Тема
|
[re: Tarbox]
|
|
| Автор | b.m (Нерегистриран) |
| Публикувано | 07.12.06 19:45 |
|
|
по добре дебица.кумхото малко пластмасови стоят. единствения минус на дебицата е че не се държат много добре в киша и на мокро. аз съм със сава-също на good year и съм доволен.
| |
|
|
|
във форума на опел имаше линк към зимният тест на ADAC'06 и DEBICA(Lassa и Maragoni също) са сред непрепоръчаните евтини зимни гуми, по-добре е Maloya Cresta 220 или Semperit Winter Grip.KUMHO не са тествани
| |
|
Тема
|
[re: bicubic]
|
|
| Автор |
mp13 (непознат
) |
| Публикувано | 10.12.06 08:03 |
|
|
Пълни глупости от хора който не разбират Дебицата е добра но само на заснежен терен, на вода е много зле, твърдо си вземи Кумхо гумите са доста добри за тези цени на гуми де.
| |
|
|
|
Благодаря за отговорите, но доста ме затруднявате с мненията. Става въпрос за всесезонни гуми, най-мразените от някои специалисти. Карам по 400-500 км месечно, предимно градско в град където рядко вали сняг. В момента мога да избирам само това. Кумхото ги видях на живо и горе-долу ми хареса като изработка и шарка, Дебицата не съм все още. Чакам мнения, че до една седмица трябва да взема нещо.
| |
|
|
|
Къде караш ако не е тайна ? Че има само 2 вида гуми ?!?!?
| |
|
|
|
Това от което се страхувах най-много се случи. Сега ще започнат едни ненужни и безмисленни спорове дали има такова нещо като всесезонни гуми.
Защо ли пък производителите ги произвеждат?
Сигурно за да има за какво да се спори.
Предварително благодаря за такива съвети против всесезонните гуми, запазете си ги за вас.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|