|
|
|
Тема
|
Автомобил
|
|
| Автор | Mилeнa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.11.06 09:05 |
|
|
Предстои ни покупка на автомобил. Триумим се между Опел Астра, Голф-4 и Сеат Ибиза. Вашето мнение? Кои са плюсовете и минусите на различните коли?
| |
|
Тема
|
Re: Автомобил
[re: Mилeнa]
|
|
| Автор | gogo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.11.06 09:23 |
|
|
Или хладилника или астрата .А защо не вектра ?
| |
|
|
|
При еднакво техн.състояние на автомобилите взимай Голфа и не се занимавай с другите. Не змам обаче от към цена как ще се вържат нещата. Голфа трябва да е най-скъп.
Сеат-а е испанска сглобка на база на въпросния Голф със същите двигатели, но с различен дизайн на ламарините.
Астрата е главния конкурент на фолксвагена - казват че била по-красива и с по-добро окачване, но това са субективни мнения.
Аз бих избрал VW Golf двигател - турбо дизел, климатроник, люк, ел.стъкла и ел.огледала с лети джанти с нови летни гуми и 4 зимни с железни джанти.
Айде успех с избора.
| |
|
|
|
Само пропусна да споменеш че Голф4 е най-скъп за поддръжка от 3те. Еле па дизела е такава брадва от към части за двигателя...
| |
|
Тема
|
[re: imitev]
|
|
| Автор | GTl (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.11.06 13:48 |
|
|
Не става ясно за коя година и модификация става дума, но да предположим , че са от една година и са с почти еднакви кубатури. Голфа и Астрата са върха на сладоледа, която и да избереш все е добре- въпрос главно на вкус и любов от пръв поглед!!! Сеата и Шкодата са отрочета на VW, но винаги Шкодата е с по-добър имидж. Между другото Ибисата не е равностойна на Голфа/Астрата а на Поло/Корса!!!
| |
|
|
|
Голфа по принцип е по гъзарската кола, която неясно защо ще държи един ден цена много повече от астрата.
От друга страна това за скъпата поддръжка на голфа е вярно, скъпа е. Май е доста по -скъпа от астра.
За пример - аз незнам какви са цените на частите в България - за астра Г съм виждал в немски саит цена за долен шарнир - на носач - около 12евро, а за накрайник 10евро - не е много за вярване ама е така.
Инчае кой знае какви са цените по оторизираните сервизи.
| |
|
Тема
|
[re: PRlNCEZANDOR]
|
|
| Автор | xapи (Нерегистриран) |
| Публикувано | 24.11.06 13:03 |
|
|
Голф 4 ТДИ - това е колата за вас, доста по - скъпа от Астра Г, но двете са несравними - голфа е класи над Опела.
| |
|
Тема
|
[re: Mилeнa]
|
|
| Автор |
PRR (Гневен) |
| Публикувано | 24.11.06 17:00 |
|
|
Golf - Тежка кола (за размерите си) с относително висок разход, надеждна, скъпа като първоначална цена и като поддръжка
Astra - динамична, приличен разход, разумна цена за поддръжка, разумна първоначална цена
Seat - испанска изработка - след 2 години лопа като 20 годишен Golf. Двигатели на VW, сглобка в Испания , т.е. жалко за немското качество. Поддръжка - всичко по двигателя е с цената на Golf-а...
Моя съвет - Astra.
Поздрави
PS: Аз си взех Skoda, но нова. На старо държат цени повече от VW - уви не си заслужава . Но нова е 60-70% от цената на VW а вътре всичко е VW....
So What?
| |
|
|
|
|