|
Тема
|
За двигателя-трябва лид а се мие
|
|
Автор | 3дpaвeйтe (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.06 19:28 |
|
Не зная,дали ако не се мие..и може ли да клеясат някои връзки от стара смазка,,,ръжда
| |
Тема
|
Re: За двигателя-трябва лид а се мие
[re: 3дpaвeйтe]
|
|
Автор | qwor (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.06 07:50 |
|
kategorichno ne se mie - samo se zabyrswa
| |
Тема
|
[re: qwor]
|
|
Автор |
Mитko1912 (астра фен) |
Публикувано | 26.09.06 10:40 |
|
Няма никакъв проблем да се измие.Имал съм автомивка и съм измил стотици двигатели.От тях няколко са имали проблем след това и то защото не са им били в ред кабелите или дистрибуторната капачка,но след като се подсушат с компресор или се оставят да поизсъхнат няколко часа всичко си е нормално.Друг проблем е сиренката на алармата.Трябва добре да се завие иначе се мокри и има голяма вероятност да изгори.другото са предрасъдаци на незнаещи колеги!Моя двигател лично съм го мил десетина пъти и до сега нямам никакъв проблем.Така,че ти си решаваш.Можеш само да го позамажеш с парцалче ако искаш!
| |
Тема
|
[re: Mитko1912]
|
|
Автор | xapи (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.06 10:47 |
|
Ако е модел 90 - те 8 клапана не е голям проблем, но ако е след 2000 г. има риск от електронен проблем. По принцип двигател се мие преди основен ремонт като се извади от коша на колата.
| |
Тема
|
|
|
Автор | valio (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.06 13:47 |
|
Миенето на мотора води само до потенциялни проблеми . По старите мотори - ко намокри се делкото изсъхне и ареее газ пак . Ама новите машини съвсем не са такам ... Има си препарати за лъскане на пластмаса и с един хубав парцал мотора си изглежда добре . Ако е въпрос да се отстрани теч на масло да - мие се ама само за красота не ..
| |
Тема
|
Като се измие става по бърза
|
|
Автор | 3дpacти (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.06 15:45 |
|
Нещо работи ли не го пипай. Ако се е натрупала 2 пръста смазка забърши я с парцал, да не стане някой пожар, ама файда от лъщящо чист двигател йок.
| |
Тема
|
|
|
Автор | JBor (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.06 17:49 |
|
Там където е омазан двигателя и клемите нито ръждясват нито клеьосват. Това става, когато не са смазани.
| |
Тема
|
[re: JBor]
|
|
Автор | roro (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.06 23:02 |
|
неслучайно се мажат клемите на акумулатора със специална грес .
карай , лъскай като искаш с парцала и това е . Ако искаш да е чист сложи му кора отдолу да не се пръска с кал .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 26.09.06 23:34 |
|
А аз колкото пъти си измия мотора и дистрибуторната капачка се пълни с вода. 4 пъти за 5 г.
Други последсвия не смятам че има...
| |
|
|
|
|