Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:00 07.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Изгубих здравето си от тази кола. Харчи маслонови  
АвторAstra 1.6 16V (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 20:00

Харчи масло като за световно!!!

Преди 2-3 месеца харчеше "само" 1л на 2000 км. Заради други проблеми (нагар по клапаните) наложи ми се да сваля главата на двг. "Майстора" който я оправяше промени гумичките на клапаните и гарнитурата на главата. След това, двг започна да работи много по-добре - качи мощостта си и много намали разхода на бензин. Разхода на масло, обаче, силно се увеличи и достигна до "невероятните" 1л на 200 км!!!

Невероятното в случая е това, че всички други параметри на двг изглеждат нормално - има си мощност и ряз. От щеката за масло се осеща само слабо духане при ниски обороти, което исчезва при повишване на оборотите. Няма ни трага от пушек от щеката за масло, обаче знае да запуши през ауспуха от време на време (и това само когато двг достигне работната си температура - 90 градуса).

Въпросът ми е, дали майстора който оправяше главата на двг е пре...л нещто (с гумичките, клапаните или гарнитурата), или след оправянето на главата са се "обадили" други дефекти на двг - сегменти, бутала, блок? И дали е възможно двг да има нормална мощност, при наличие на такива дефекти?

И най-важното на края - колко пари ще струва оправката на тези дефекти, при всички възможни варианти (само глава; само сегменти; глава+сегменти+още нещто; основен ремонт...) и дали е изобще възможно да се оправи двг в такво състояние?

ПП Вариантата "карай и наливай" ми се струва не-здравословна и за мен и за двг, при толкова висок разход на масло, въпреки отсъствието на други видими проблеми (като липса на мощност или висок разход на бензин) по колата.

Надявам се, че някой добронамерен ще ми помогне да се отърва от този проблем.

Тема Re: Изгубих здравето си от тази кола. Харчи маслонови [re: Astra 1.6 16V]  
АвторDuChO_ (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 21:02

Работата при теб върви май към ОСНОВЕН РЕМОНТ или ПРОДАЖБА!Успех!

Автор zfen (новак)
Публикувано11.09.06 21:16

Сваляй буталата!

Тема Re: Изгубих здравето си от тази кола. Харчи маслонови [re: DuChO_]  
Публикувано11.09.06 21:16

И аз си мислех, че няма друг начин освен основен ремонт. Единствената надежда ми е отличното поведение на двигателя (ако пренебрегнем харча на масло, де

), което ме кара да помисля, че не е възможно двг с такава мощност да е толкова издухан и да се нуждае от ОР. Както и да е, ще изчакам какво ще кажат останалите колеги от форума.

Иначе, не ми се мисли за продажба, понеже не искам след това някой да ми псува или да ме гони с пистолет по улиците. Дори и ОР ми се вижда като по-добър вариант от това. Ще можеш ли да ми кажеш колко пари струва основен ремонт за X16XEL? Кои части, за колко пари + цената на труда в добър сервиз?

Тема Re: Изгубих здравето си от тази кола. Харчи маслонови [re: zfen]  
АвторAstra 1.6. 16V (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 21:17

Е, и? Какво след това?

Тема Re: Изгубих здравето си от тази кола. Харчи маслонови [re: Astra 1.6. 16V]  
Автор zfen (новак)
Публикувано11.09.06 21:29

Ами какво-огледай ги. Най-вероятно има запечени сегменти, а по-лошият вариант е спукано бутало. При първият вариант сменяш сегменти,а при вторият бутало втора употреба с нови сегменти и забравяш! Ако при буталата всичко е наред разглобявай главата-спукан водач;не добре поставени гумички или луфт във водачите. Вариантите са много и едва ли могат да се опишат без да се пропусне нещо.

Тема Re: Изгубих здравето си от тази кола. Харчи маслонови [re: zfen]  
Публикувано11.09.06 22:12

Благодаря ти за полезното мнение.

И аз първо си помислих за сегменти и бутала, след като започна да харчи толкова масло. Единствено не ми е ясно, как е възможно да не пуши и да не духа (т.е. духа, но много слабо на празен ход, а когато се повишат оборотите напълно спира да духа - тъкмо както трябва да бъде при здрав двг) през щеката за масло, при положение че са заминали сегментите или дори и буталата??? Или все пак е възможно?

Също така, чел съм, че при някои серий на X16XEL стените на блока се "харчели" сравнително бързо. Възможно ли е това да е случай и при мен, имайки пред вид описаните симптоми? Възможна ли е оправка в такъви случай (и за какви пари, разбира се)?

Автор zfen (минаващ)
Публикувано11.09.06 22:32

При износване на цилиндрите се купуват нови бутала и се шлайфат цилиндрите по тях. За цени се договаряй с автомонтьора ,който ще ти я прави. Не ходи при майстори а при автомонтьори!

АвторB_Bordo (Нерегистриран)
Публикувано11.09.06 22:55

Аз не мога да ти дам съвет,защото не разбирам нищо...но ти пожелавам успех,ако можеш- да я оправиш!Астрите са хубави коли.При моята Вектра също има завишен разход на масло,но то,според май всички Екотек 1.6 16 си е лапач!Обаче 1 л. за 200км.Не знам,ако си от Търново,има едни автомонтиори,до ЖП.гарата,правеха ми моята кола,добри са.Но,пак си е относително!
Късмет!

Автор boxer (стар кадър)
Публикувано12.09.06 11:49

1l/2000 km си е нормално за този мотор-фабричен дефект на главата.Оправя се като се смени същата с модел след '97г.Обаче при твоя случай след ремонта не знам....

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.