Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 30.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема опел кадет за и противнови  
Автор redhot22 (новак)
Публикувано30.06.06 10:40

мисля да си взема такъв
споделете ако обичате своите наблюдения
ако има по добра или по-лоша модификация

Тема твърдо занови [re: redhot22]  
Автордaнaил (Нерегистриран)
Публикувано30.06.06 10:53

за кадета може да се пише много.тои е легендарен автомобил.просто го провери в какво състояние е и взимаи.имах кадет 1.3 s с газова уредба.гореше 6.5 газ извънградско.на бензин вървеше добре.здрав мотор хем беше 1986 год.здраво окачване ,здрава скоростна кутия, абе всичко е супер.ако сега можеше да си купя отнякъде такъв да излиза от завода него щях да си взема.виж обаче купето да не е много ръждиво,ако са само веждите и праговете се сменят не са скъпи.важно е отдолу да не е мръднал пода.моя беше много запазен 4 години го карах и много си го харесвах ама моята булка искаше друга кола та затова.сега вече ако се навиеш да го взимаш вече там какво да гледаш ще пишеш пак .

Тема 1.3 s 75 ks.нови [re: дaнaил]  
Автордaнaил (Нерегистриран)
Публикувано30.06.06 11:02

съм доволен от този мотор.еднокамерен карбуратор 5 скорости абе много яка машина си беше.дизела маи не е добър на кадета.1.6 не вземаи значи остана 1.3 75 коня, 1.4 или там другите 1.8 има 2.0 ама там вече повече данъци.аз ти препоручвам 1.3 75 кс,5 ск. върви си спокоино със 150 - 170 км.ако набараш някои гаражен ще останеш доволен.лично аз харесвам повече кадета от първите астри.тука ще има и други мнения на колеги със сигурност това си е само мое мнение.успех със търсенето.

Тема Занови [re: redhot22]  
Автор Fucus (Walther PP)
Публикувано30.06.06 11:14

Вземи си. Имам Кадет 1.6 моно 75 к.с. произведен '86
Плюсовете са: евтин, здрав, гори лятно: 9 газ градско, 7 изънградско, не се краде, достатъчно голям за дълъг път, евтини части, много кадети по моргите за части, пъргав (леко купе), много проходим, до 140 км/ч с 4 човека няма грижи, 5 предавки.
Минусите: шумен, скърцат пластмасите, вози твърдо, ако не е с рекаро седалки е неудобно отпред, гният доста, при удар с 40 км/ч помля всичко пред двигателя и ако си без колан чупиш стъклото с глава. Няма серво на волана, оригиналните фарове са слаби, ел.инсталация и маркучи за 20 години се скапват и трябва подмяна.

Never fail, never quit!

Редактирано от Fucus на 30.06.06 11:19.

Тема Re: Занови [re: Fucus]  
Авторkeит (Нерегистриран)
Публикувано30.06.06 11:46

Моя севет е да търсиш кадет седан след 90 година. Предимствата му пред хеджбека са много и разнообразни

много по-малко шум, по добра возия, по-голяма стабилност, доста добър багажник и др. Пртотивно на горните мнения, бих те посъветвал да гониш по-големите кубатури. Според мен 1,6 литровата моно инж. е минималния варянт (изключително здрав, икономичен и пъргав агрегат междудругото) за предпо4итане е 1,8 литра, дота пъргав и за това купе с него колата е самолет. Кадито има доста добра спирачна система и здраво окачване, единствения му голям бич е корозията доста гният Гледай много внимателно колта отдолу - легени греди и лапите на предните носачи също и леглата на пружините. Успех !

Тема Re: противнови [re: keит]  
Автор Любитeл2 (лукав благинар)
Публикувано30.06.06 12:03

е айде сега, прилични спирачки като сложиш такива от вектра. И точно поради ръждата и това, че възможно най-младия кадет е на 15 години аз съм против. От опит го казвам, щото карам вектра абитюрентка...

Тема Re: противнови [re: Любитeл2]  
Публикувано30.06.06 12:30

Хихихихихи Любитела е много прав, ако кадетора не е с вектровите апарати работата не е добре :) иначе си спира супер

ако не вярваш ела да те повоза. Но щом човека пита за кадет предполагам, че няма много заделени парички. И аз искам нова кола, ама няма

Тема Re: Занови [re: keит]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано30.06.06 13:09

Не ти трябва 1,8.

По-добре е 1,6 моно '90 или '91.

Аз лично съм за хечбек - определено по-функционална кола от седана.

Фаровете - моите светят супер. Не знам какви проблеми имате с фаровете. Едни нормални крушки Осрам вършат идеална работа!

Ръжда - ще има! доста! еле па по гредите отзад и опред където се хваща задния край на носача за купето.

Другото е бошлаф и се сменя като консуматив - амортисьори, окачване, спирачки. Поне са ефтини частите.

Слагаш едно АГУ и караш смело!

Тема Re: Занови [re: imitev]  
Публикувано30.06.06 13:44

Митев, за седана хич, ама хич не мога да се съглася с теб

Тема Re: Занови [re: imitev]  
Автор a_mann (ценител на OPEL)
Публикувано30.06.06 13:45

Определено това е колата заради която харесах марката преди вече доооста години (май станаха повече от 13-14). Здрава, лесна за поддръжка, лесно се газира, евтини консумативи, върви супер...само тази пуста ръжда. Ама май плюсовете са повече при вс. положения.
А за моторчетата, ми и аз съм за 1.3, или 1.6 бензин. Дизеларките...ами честно не съм карал, ама май след толкова години вече едва ли ще са толкоз читави.

Та мойта идея е ако е у ред ДВГто (бензин, ако не е вече газирано), да се внимава с тенекиите около окачването (вежди и прадове се правят лесно) и после газ и кеф

Не ще ни КАСКО, ни дяволи, само наливаш и газ!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.