Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:27 03.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема re: недостатъци на зафиранови  
Автор corsa16v (непознат )
Публикувано21.08.06 20:00

много се разми вече темата и за това реших да попитам отделно.
за двигателите на исуэу 1.7 знам. Ама тия 2.0 и 2.2 дизел разработка на ГМ/опел/ ли са или на някой друг? Щото като чета в спонсорираното от VW списание/Ауто Билд/ последните мотори за опел идват от фиат? cdti=jtd 120/150 к.с. а очаквам и за новата корса да сложат двигателя на фиат/двг. на 2005 г. 1.3 jtd 90 к.с с променлива геометрия на лопатките?
поздрави

п.с. някой има ли впечатления как се държат тия италиански машини?

Тема Re: re: недостатъци на зафиранови [re: corsa16v]  
Автор Любитeл2 (лукав благинар)
Публикувано22.08.06 09:16

Шефа беше взел вектра 1.9 150кс под наем и за две седмици бая покара. Беше много впечатлен как върви. Само за инфо - личната му кола е лексус GS300 и не е като да не върви. За съжаление от тия две седмици неможе да се съди за здравината, но определено изглежда добре мотора.

Тема Re: re: недостатъци на зафиранови [re: Любитeл2]  
Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано22.08.06 09:58

абе не знам ама хиталианците матори могат да правят . Ти какво против имаш срещу ферари ??? Фиат и ферари и алфита май са едно и също

Тема Re: re: недостатъци на зафиранови [re: gogo]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано22.08.06 10:08

Да! И народа като си купи фиат си мисли че кара ферари

Тема Re: Ихааааааааааааааа..нови [re: imitev]  
Автор a_mann (нека де е лятоо)
Публикувано22.08.06 10:36

купуваш си зафирката от магазина и отваряш пред блока капака и от там се показва изправеното конче на капака на маторя

Аз ако съм ше карам без капак....

Грандо мафиозо, а?

Редактирано от a_mann на 22.08.06 13:03.

Тема Re: Ихааааааааааааааа.. [re: a_mann]  
Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано22.08.06 10:50

бате технологията е важна. То половината рендета и тойоти ги правят в Турско и ко от това ?? Оплакват са ората ама карат :) .

Тема Re: Ихааааааааааааааа..нови [re: a_mann]  
Публикувано22.08.06 12:53

ТО на тез с кончетата отдоле фабрично им махат капаците

Тема Re: re: недостатъци на зафиранови [re: corsa16v]  
Автор Ascona_83 (непознат )
Публикувано22.08.06 21:25

Като цяло идеята за директно врпъскване при дизелов двигател за туристически автомобил, демек нормална лекотоварна кола е реализирана за първи път във Фиат. Чичко Бош вижда някои переспективи в тази иновация и откупува технологията, патентова я и почва да я продава. Големите автомобилни концерни я откупуват и започват да я доработват, като разбира се не забравят добрия чичко Бош, който е така добър да произвежда всевъзможните нови начини за приложението на тази ефектибна система за директно впръскване.
Основни проблеми които Фиат е решил са вредните емисии и шума, както и нуждата от специално рафинира на нафтата.
Подобна е и историята на бензиновия двигател с директно впръскване, който за пръв път масово е реализиран от Митцубиши, мисля че със серията от 500'000 двигателя GDT поколение. В настоящия момент можете да се насладите и на решението на Митсубиши и на концерна VAG, който ни предлага FSI решението си.
Всъщност първи е бил Бнец, но поради вредни емисии, директното бензиново впръскване е било достъпно само за някои страни с различни стандарти за съдържание на сяра в бензина.Технологията е била реализирана в първата половина на миналия век в заводите на даймлер-бенц. Ако не ме лъже паметта най-първия двг с директно впръскване на бензин е на месершмит производство за авияцията.
Може би ще се изненадате на някои истории на познати ви технологии...

Тема Re: re: недостатъци на зафиранови [re: Ascona_83]  
Публикувано22.08.06 23:04

Бе той инжекциона по принцип си е авиотехнология... Карбураторите не понасят отрицателните натоварвания...

Тема Един въпроснови [re: imitev]  
Автор dodo_pv (инженер)
Публикувано23.08.06 08:41

Преди 2 години реших да намеря кола за жената от Германия и дълго разглеждах какво се продава на възраст между 5 и 7 години. Направи ми впечатление, че при алфа-ромеото от среден клас всеки 3-ти автомобил беше със сменен двигател. Защо ли швабите са сменяли мотори при положение, че по принцип те би трябвало да надживяват купетата? Засега нямам никакво мнение по въпроса.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.