Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:33 04.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема всесезонни гуми - за или противнови  
Автор opelcorsa1.2 (непознат )
Публикувано14.08.06 19:24

Здравейте, колеги!
Карам опел корса 1.2 97 г. с летни гуми 165/70/13. Колебая се дали да купя зимни гуми, или така наречените всесезонни и да не се занимавам с гумите повече. Вие за или против сте този вид гуми? Благодаря ви.

Тема Re: всесезонни гуми - противнови [re: opelcorsa1.2]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано14.08.06 20:14

Да побързам с мението преди да се е разводнила темата.

Без колебание "Против".

Редактирано от Bat Jorko на 14.08.06 20:15.

Тема Re: всесезонни гуми - за или противнови [re: opelcorsa1.2]  
Автор a_mann (иска още лято)
Публикувано14.08.06 21:07

Напълно съм съгласен, без да разводнявам темата - ПРОТИВ!!!
Приказката за бременната булка:...бременна ама малко, че и гумите зимни, ама и летни, или обратното..."

Тема Re: против!нови [re: a_mann]  
АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано15.08.06 00:07

Гума, която е карана през лятото, е със заоблени ръбове на грайфера, изпечена и съответно зимата не върши работа. Зимната гума се слага, когато температурата на пътната настилка падне до 12 гр/С, дори да няма сняг, тя държи стабилно колата на пътя. Категорично съм против всесезонните гуми като колегите!

Тема reнови [re: Tarbox]  
Авторgogo (Нерегистриран)
Публикувано15.08.06 00:15

абе то няма такова животно всесезонна гума бре . Пък се карате за или против

Тема Re: reнови [re: gogo]  
Авторkeith (Нерегистриран)
Публикувано15.08.06 00:47

Категорично ПРОТИВ. На пазара има не лоши гуми на добири цени, не си заслужава да правиш икономия просто

Тема Re: reнови [re: keith]  
Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано15.08.06 09:07

против съм.
истината е някъде по средата.всесезонките не са нито летни, нито се държат като зимни гуми,НО........зависи колко е караш тая кола.така или иначе една гума си заминава за около 3-4г. и е все едно с каква стара зимна или летна гума караш-държат се по лошо от нова гума.
от опит - карал съм на предишната и все още се движи със гуми втора ръка,новите са тези с който е излязла от магазина(всесезонни)-търкаля ги 4-5 години.зимно време съм карал и с летни, сухи гуми и не съм имал ама никакви проблеми.даже повече вървеше от тези дето се мислят за голяма работа със зимните гуми. колата е на 16г. и преди 3г. съм сложил зимна гума(такива ми изпаднаха). искам да кажа че в зависимост от критериите се избира и гума.ако не си състезател и не я караш много тая кола по - добре всесезонни(летни) хубави гуми отколкото зимни, съответно летни от "добър" производител, само да се самозалъгваш.

Тема Re: всесезонни гуми - за или противнови [re: opelcorsa1.2]  
Автор PRR (Гневен)
Публикувано15.08.06 12:28

Колега,

Всички мнения които прочетох са твърдо против и донякъде са прави. Това което не уточняваш (а е от голямо значение) е годишния ти пробег. Ако минаваш 10-15к км годишно не си заслужава да взимаш зимни и летни гуми. Просто докато ги износиш (по около 40-50к на комплект) ще им остарее гумата и ще са за боклук. Това важи особено за зимните където живота им е 2-3 години максимум. Ако си с такъв пробег по-добре да си вземеш всесезонки и да си знаеш че си лошо обут и зимата и лятото и да караш по-внимателно. Компромис е, но в крайна сметка парите за комплект гуми не са малко.
Ако минаваш повече от 15к км годишно си вземи задължително сезонни. Предимства много, а и ти така или иначе ще ги износваш преди да им замине гумата от стоене. И ще караш по-спокойно.
И трети вариант да караш малко (под 15к годишно) и да държиш на сигурността повече от компромиса и да си вземеш сезонни. Въпрос на финанси....

Поздрави

So What?

Тема Няма нищо категорично в България.нови [re: PRR]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано15.08.06 13:14

Аз лично направо не мога да си го позволя, 4бр зимни гуми за около 350лв и 4 бр летни пак за толкова.
Интересно ми е как тук всички са слушали продавачите на гуми според който всесезонни гуми НЯМА, "пич такова животно нема" или "ква е тая всесезонна, аз такава не съм чувАл".
В германия има специална клауза в закона че ако ще караш зимата само по равни пътища, градско и няма да стъпваш в планински райони може да караш с всесезонни гуми. Та хората там който изкарват по 100-150лв на ден признават всесезонните гуми, а ние големата работа не ги признаваме.
Още по смешно е - по София е пълно, ама направо гъмжи от такива коли - разни хора който си изпонакупиха комплект чисто нови зимни гуми февруари месец и сега си карат с тях в най-големите жеги, с 4 чисто нови зимни гуми.
Слагай някакви всесезонни, като евтинa i dobra всесезонна гума мога да ти препоръчам Tiger или още по-добре ако отделиш пари за Debica navigator.

Тема Re: Няма нищо категорично в България.нови [re: PRlNCEZANDOR]  
Авторcopи (Нерегистриран)
Публикувано15.08.06 13:29

Компромис - 2 бр. зимни отпред, 2 бр. "всесезонни" отзад, и на пролет 2 бр. летни отпред. А Тигър и Деееебица са супер гнусни гуми, едвам се отървах от такива "гуми". Ако е от такъв клас по-добре си вземи Барум или Сава.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.