Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:46 10.05.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Разход на масло?нови  
АвторSilver (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 02:57

Колеги,чел съм много теми из форумите посветени на това,но не намирам еднозначен отговор на въпросите които ме интересуват.
1.Във всички Инструкции за експл.на Опел дават разход на масло 0.075л./100км!? Това значи 0.75л./1000км. и 7.5л,/10000км.
За каква кола е това-нова,стара ,нормален или пределно допустим след който следва ремонт?
2.При кой стил на каране разхода на масло е по-висок-ниска предавка/високи обороти или висока предавка/ниски обороти (при една и съща скорост)?
3.Има твърдения,че ако в маслото са слагани добавки,ако спреш да ги слагаш,разхода му се увеличава повече от колкото е бил преди да ги слагаш.Каква е причината,ако е вярно?
4.Има мнения,че 1.6 двигателя ЕКОТЕК Х16XEL "гори" повече масло от другите подобни.Каква е логиката?Първото което се сещам е,че е по-високооборотен и при еднакъв изминат пробег този двигател би направил повече обороти(цикли).Това ли е единственото?Ако има някой с такъв двигател(на около 150х.км.)-колко е разхода му?
Може би трябваше да са отделни теми,но като почнах да пиша...ми дойдоха и другите въпроси(Sorry)

Тема Re: Разход на масло?нови [re: Silver]  
Автордaнaил (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 09:06

не е нормално това.не знам грешка ли нещо,обаче трябва на 10 000 км да гори около литър най- много ако е добър мотора може и по- малко.моята че е на 20 години сигурно гори около литър сигурно на 7-8 000 км

Тема Re: Разход на масло?нови [re: дaнaил]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано07.04.05 09:31

Из форума съм чувалм, че имало партида с дефектен двигател 1,6 16V. Но някои от произвдените коли били гарнационно ремонтирани и не гълтат много масло.

Относно 7,5л/100км си е чиста застраховка от страна на Опел, ако няма някакъв фабричен дефект, не може да гори толкова много

Авторkoki (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 09:39

Батка прочети тия инструкций отново нещо не си разбрал.Дане си чел за шкода.В мойте хартий пише за 0,75л.на 10хил.

Тема Re: Разход на масло?нови [re: koki]  
Авторkokи (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 09:44

Разхода на масло е много разтегливо понятие и е строго индивидуално за всяка кола и шофьор.Ако искаш може да накараш някоя кола да прогори масло много лесно,караш я с обороти в червеното и си готов шестак.

Тема Re: Разход на масло?нови [re: kokи]  
Автор pafkata3O (Карам всичко)
Публикувано07.04.05 09:56

ako kolata e ok ,masloto koeto naliwach na max trqbwa da stigne do sredata na chtekata za sledwachtata smqna .

Авторkemaloff (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 10:19

Между другото и в моята инструкция пише същото което казва колегата Silver относно разхода на масло. Колата ми е Вектра C18NZ. Като го видях и аз изпаднах в недоумение, това количество масло от около 7-8 литра на 10000км. То все едно два пъти го сменям. Въпреки това от моя мотор не съм останал с впечетление, че гори масло защото го проверявам редовно. Не знам сигурно има някакво обяснение.

Тема Re: Разход на масло?нови [re: koki]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано07.04.05 10:20

Коки, май ти като си чел не си искал да повярваш какво пише, а именно 0.075 за 100км, не за 1000, което ще рече 7.5л на 10000. Това сигур ще стане, ако моторя е трагнал и ти го караш се в червената зона на оборотомера, ама както някой по-горе каза: от Опел се презастраховат.

ПП: Четивото е книжката на колата. От немски не разбирам, ама цифричките са едни и същи и на немски и на български.

Тема Re: Разход на масло?нови [re: pafkata3O]  
АвторHotBlg (Нерегистриран)
Публикувано07.04.05 10:58

Мисля, че разход от порядъка на до 1 литър масло на 10 000 км. за нашите коли е добре! Под 500 грама за този пробег няма как да е

Тема Re: Разход на масло?нови [re: kemaloff]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано07.04.05 11:03

Другите са с 2 вала и с по 16 клапана от там 2 пъти повече гумички за клапани които са способни да пускат масло и от двата вала двойно повече триещи се части от там повече се износва маслото ... друго е 16в е оборотно моторче...

Нищо против нямам 16в-тата и междо другото следващите ми коли в живота ще бъда само пълни инж с по 16 клапана това 8 клапана моно е ***** абе пусков двг.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.