Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:47 05.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем при палене на газ  
Автор Mитko1912 (астра фен)
Публикувано12.07.06 13:41

Значи проблема е следния:колата сутрин не може да пали вообще на газ!Някои казват,че е нормално да се пали сутрин на бензин,но аз мисля,че в това топло време би трябвало да си пали на газ без проблем.Другия проблеме че когато колата е работила и след това е престояла изгасена примерно 1 час след това не може да държи обороти на празен ход някъде към 1 минута!!!Ако отпуснеш газта просто гасне! След това си се оправя.Това го прави само на газ де.Та ако някой може да ми каже къде е проблема ще съм му много благодарен.

Тема Re: Проблем при палене на газнови [re: Mитko1912]  
АвторStilo (Нерегистриран)
Публикувано12.07.06 13:49

Отивай при газаджиите, проблема ти е в изпарителя, вероятно трябва да се сменя мембраната и всякакви клапанчета там. Цената на комплекта за италиански изпарител (оригинални) за всичко е около 30 лв.

Авторkoцeв (Нерегистриран)
Публикувано12.07.06 13:49

явно нямаш добра компресия.Другите дефекти са временни присъщи на марка Опел.Красиви, икономични но все има нещо което откача...

Автор бaйБope (фен)
Публикувано12.07.06 14:20

Колега няма да е лошо да дадеш малко инфо за колата и газовата

!
Сега кажа моето мнение: въпроса е дали до сега ти е палила студена и е спряла да пали или не е палила и преди? Ако проблема е от скоро значи може и да са мембрани, а ако не е може да е до регулировка само !?
Моята (Астра Ф C14NZ) също неможе да запали сутрин на газ (ако е топла няма проблем) и за това си я паля на бензин. Направиха ми я да пали безпроблемно и на газ ама разхода отиде близо литър нагоре и за това си върнах старото положение.
Ако и при тебе е така вече ти си решаваш кой вариант да си избереш

Автор fan_omega (непознат )
Публикувано12.07.06 22:24

Zdraveite Kolegi,

imam podoben problem s izkliuchenie na tova che kolata pali chudesno ot parvo zavartane sled koeto gasne i mnooogo trudno pali vtori pat i vednaga pak gasne.
Ako dam na benzin - pali normalno i ne gasne..... Sled 5 minuti kato zagree - raboti normalno , no praznia mi hod na gaz chesto "pluva" /meni se ot 600 do 2000 oborota/ . Ako niakoi moze da pomogne - ste sam blagodaren..

Тема Re: добре са си колите!нови [re: Stilo]  
АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано13.07.06 00:35

Само Митко има да смени гумичката на кобиличката за високите обороти - намира се след голямата мембрана. Регулировката е проста - развива се винта с поставената нова гумичка при пусната втечнена газ, докато спре изтичане към отделението, фиксира се с контрагайката, след 50 - 100 км. уляга и се дорегулират ниските обороти. За другите колеги - голяма грешка и разсипия на платна, гуморазделителни прегради и изпичане на клапанчета при ниски температури е паленето сутрин на газ, независимо от температурите. Ако все пак някой го прави - една хитринка: след завъртане на 2 - 3 оборота на стартера, дайте ключа на изключено положение. При следващо завъртане ДВГ ще запали веднага. Оставете да работи на средни обороти, след около 30 сек., когато започнат да спадат, поради липса на газ в изпарителя, за 2-3 секунди прехвърлете на газ и изключвате пак. Повтаря се 3 - 4 пъти на място, после може да се тръгва, оборотите ще са стабилни. Цялата процедура отнема няколко минути, прави се с цел предотвратяване постъпването на втечнена и труднозапалима газ в цилиндрите. Пишете за резултата!

Тема Re: добре са си колите!нови [re: Tarbox]  
Авторimitev (Нерегистриран)
Публикувано13.07.06 07:40

Не може да се твърди какво е със сигурност докато не се уточни на какви километри е колата и какъв е изпарителя...

А и докато не се отвори за да се види състоянието нищо не е 100% сигурно.

Тема Re: Проблем при палене на газнови [re: Stilo]  
Автор Mитko1912 (астра фен)
Публикувано13.07.06 09:14

Там е проблема,че изпарителя е чисто нов.Сложих газовата преди няма и месец?!!

Уредбата е някаква харватска не знам как се казва точно,но ми казаха,че ги произвеждали в бившите заводи на Ловато в Харватска.А иначе колата е Опел Астра 1,6.Двигателя е X16SZ.Най интересното е,че в началото го нямаше този проблем,но колата гореше много.Бях при газаджиите за да я регулират и сега гори по-малко ама ми прави споменатите проблеми.И те казват,че е за това защото са намалили газта за да гори по-малко!!Не съм сигурен обаче дали е в това проблема?!!

Тема Re: Проблем при палене на газнови [re: fan_omega]  
Авторkoцeв (Нерегистриран)
Публикувано13.07.06 09:20

Фан/Колата ти се дави когато се мъчиш да палиш на студено на газ! Същото може да се получи , ако си запалил на бензин, после преминал на газ и спреш след стотина метра- пак се дави.Така си е с Опелите-не се тревожи не ръчкай нищо , ако всичко друго е наред!!

Тема Re: Проблем при палене на газнови [re: koцeв]  
Авторfam_omega (Нерегистриран)
Публикувано13.07.06 17:01

strannoto e che tova zapocna ot izvestno vreme ...... Predi tova izobsto niamashe problem - paleh si na gaz /prez liatoto de/ i izobsto ne gasneshe.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.