Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:50 09.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ключалкинови  
АвторMoмичeтo (Нерегистриран)
Публикувано19.06.06 22:16

Здравейте,колеги и от една дама:)!
Имам Опел Вектра Б,1996г. от 4 месеца,и нали съм си жена, едва вчера я отключих с ключа,и се оказа,че не завърта,нито пък багажника отварям...и с втория съм пробвала...но на стартера за палене и гасене няма проблем.Как мога да ги накарам да работят,и какво да направя,че както казва,комшията,една сутрин,ако падне акумулатора,не ще мога да си влезна в автомобила

Тема Re: Ключалкинови [re: Moмичeтo]  
Автор yoyo1 ()
Публикувано20.06.06 01:49

Иди на клю4ар

Авторdrawmaster (Нерегистриран)
Публикувано20.06.06 08:21

автоключар - ако си от София мога да препоръчам.

Автор Tarambuka35OO (пристрастен)
Публикувано20.06.06 11:08

хм
а ключа отваря ли багажника ?

Тема Re: Ключалки.Re:Tarambuka3500нови [re: Tarambuka35OO]  
Публикувано20.06.06 14:22

Ами днес пробвах,не отваря багажника,влиза си,но не превърта,същото е и с вратата

На ключар ходих днес,обаче,вика ще правел нов ключ,имало чип,и хоп-65лева.Та бих искала вашето мъжко-колегиално мнение-една мадама с опел да не бъде прецакана,кефи ме да карам,това е!

Тема Re: Ключалки.Re:Tarambuka3500нови [re: Moмичeтo]  
Публикувано20.06.06 14:47

даа, криво. Явно са ти сменяли ключа на запалването...
---
Ключовете за съжаление наистина са 'с чип', и цената е такава :(

Тема Re: Ключалки.Re:Tarambuka3500нови [re: Tarambuka35OO]  
Публикувано20.06.06 15:35

А може ли да ми обясниш по-подробно,че около мен мъжете са едни рабирачи...Добре че го има този клуб?Как сменяли ключа,то аз колата отидох и сама си я избрах,водих маистор,гледа,вря се,мърмора,ама не беше зле.Взех я.Обаче не съм видяла за тези пусти ключалки

Ще ми обясниш ли?
Диана

Тема хаханови [re: Moмичeтo]  
Публикувано20.06.06 17:44

няма какво да ти обясня, защото незнам :-)
-
предишния собственик нещо е правил/струвал явно.

Тема Re: Ключалки.Re:Tarambuka3500нови [re: Moмичeтo]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано20.06.06 19:12

Колежке, погледни си ключа - металната част има определен профил, "секрета" с други думи. Когато колата е излезнала от завода, "секрета" на ключалките на вратата, багажника и запалването е бил еднакъв. Един ключ върти навсякъде.

Сега ключа който върти запалването не върти на вратата и багажника - това означава, че най-вероятно контакта на запалването е сменен с нов, той идва с комплект ключове за неговия секрет, който вече е различен от вратата и багажника.

В тебе в момента са "новите" ключове от новия контакт за запалването, а оригиналните старите са някъде изхвърлени. Очевидно е защо ключовете които имаш не може да се отвори вратата или багажника - тези ключове "не са оттам".

Чипа в ключа който имаш си върши работата. Не е необходимо да правиш още един чип. Трябва ти само "секрет" за отключването на вратата и багажника. Затова кажи на ключаря да ти изработи ключ от заготовка без чип - така няма да ти струва 65 лв. ами вероятно 5 лв. Е, само дано има за Вектра Б заготовки без чип - това не знам.

Успех!

Редактирано от Bat Jorko на 20.06.06 19:14.

Тема Re: Ключалки.Re:Tarambuka3500нови [re: Bat Jorko]  
Публикувано20.06.06 19:51

има много истина в думите на колегата :)
-
в момента как точно отключваш колата - чрез централното, ясно, но:
с алармата ли го задействаш, или с бутона на ключа ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.