|
|
|
Тема
|
Борд-компютър грешка ???
|
|
| Автор |
stanko* (непознат
) |
| Публикувано | 30.06.06 00:00 |
|
|
Здравейте колеги ! Става въпрос за тази грешка която ми изписва горе на мултиинформационния дисплея на Vectra 2.0 16v. Закачих я на компютър но там не засече че има някаква грешка ! а в долната част на дисплея остава да свети надписа CHECK а горе на дисплея пише ( Low Beam Fld/Vision ) и не знам какво означава ?
| |
|
Тема
|
Re: Борд-компютър грешка ???
[re: stanko*]
|
|
| Автор | kurti (Нерегистриран) |
| Публикувано | 30.06.06 08:14 |
|
|
Low Beam - значи нещо с късите светлини.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cibik (непознат) |
| Публикувано | 30.06.06 22:19 |
|
|
Очевидно на твоята кола има датчици за следене нивата на масло,вода...и т.н.,както и изгорели крушки.Вероятно имаш изгоряла на късите светлини.Би трябвало с бутоните за управление на МИД-а да махнеш тая грешка до следващото включване.(грешките имат приоритет при включване,затова първо тях показва).Тия неща ги пише в книжката за експлоатация.
Какво значи : "Закачих я на компютър но там не засече че има някаква грешка !"
За какъв компютър става дума?
| |
|
Тема
|
[re: cibik]
|
|
| Автор |
stanko* (непознат
) |
| Публикувано | 01.07.06 23:02 |
|
|
Става въпрос за компютърна диагностика на стенд,закача се една букса която се намира под ръчната спирачка дава се на контакт и компютъра прави тест на всички системи,но не открива че има някакви грешки ! Нямам изгоряла крушка на светлините !
Редактирано от stanko* на 01.07.06 23:04.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
cibik (непознат) |
| Публикувано | 02.07.06 03:03 |
|
|
Провери и другите крушки.Може това съобщение да е комбинирано със задни/предни светлини за мъгла ,за заден ход....Друг вариант е повреда в блока,който следи крушките и подава инфо на МИД-а.Трети вариант-кабел,куплунг ,лош контакт на този блок.При несврзан проводник от блока към съответното краче на МИД-а,излиза тази грешка.
Аз съм си слагал МИД-а допълнително ,нямам съответните датчици и този блок и за да не ми дава грешките съм дал съответните проводници на маса.
Тези,които са ти правили диагностиката би трябвало мн. добре да знаят каква е тази грешка,но ...целта е да вземат пари за диагностика.
| |
|
|
|
|