Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:20 21.05.26 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Масло - газнови  
Автор d1ma ()
Публикувано26.06.06 08:48

Здравейте, Опелфенове.
За пръв път пускам тема, ама вижте, че може да ви е интересна.
От година и един месец карам едно "опелче"- C20NE, сложих му естествено и газ - BRC в сервиза им в Дружба и съм много доволен - и от вървенето и от разхода. Но все не можех да случа на масло, първите 10000 карах с Mobil - ебати боклука, следващите 10000 с Opel - беше доста по-добре ама пак не ми хареса. Сега вече 1000-1500км вече карам с едно полско масло - LOTOS - било за автомобили конвертирани на газ, то си и пише на тубата - GAS. Масълцето е минерално /като за двигател на 230000/ 15W40 и ми прави впечатление, че колата пали много леко и динамичните и характеристики също се подобриха. Ако някой има впечатления от това масло нека сподели, ако нещо съм се прецакал казвейте овреме, не че вече не е късно

.

Тема Re: Масло - газ?нови [re: d1ma]  
АвторTarbox (Нерегистриран)
Публикувано27.06.06 07:43

Tо в други теми за маслата споменати марки имаше много, но LOTOS ...? Който е карал с такова, да отговори на човека, бре!

Тема Re: Масло - газнови [re: d1ma]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано27.06.06 08:06

Ти как разбра че Мобил е "ебати боклука". По какво съдиш ??? По износването, по разхода, по вървенето ???

И Опелското какво не ти хареса - на цвят, на вкус ???

Тема Re: Масло - газнови [re: imitev]  
АвторNVG (Нерегистриран)
Публикувано27.06.06 09:11

На евтина рекламка ми мирише тука.
Нека не се връзваме като шаранчета:)

Тема Re: Масло - газнови [re: NVG]  
Автор d1ma ()
Публикувано27.06.06 13:15

На NVG - брей че ме разкри веднага, аз съм вносителят и печеля от всяка туба, точно заради това не съм оставил никакви установъчни данни откъде да купите маслото!
Като нямаш мнение не се изказвай - въпроса ми беше дали някой го е ползвал, а не дали има супер интелегентни мухльовци с "развито" дедуктивно мислене!
А между другото "NVG" да не означава случайно, че ти го навират в г...а?

Автор d1ma ()
Публикувано27.06.06 13:29

Ами Мобила за 3000км стана черен и много рядък и колата тропаше като руски дизел - до 10000 ми глътна още 3 литра и проблема според беше не в самото масло, а в това от къде точно е внесено, защото преди карах Рено и му сипвах само Мобил, обаче ми го докарваше един приятел от Италия.
А Опелското като го пия и после като оригна ми пърли брадата

.
А сериозно беше в пъти по-добро от Мобила, но може би двигателя ми е на малко повечко километри /230000 според таблото, а колко са наистина е въпрос на догадки/ и не се справяше така успешно със задачата си, въпреки че за 10000 долях само 1 литър.
А за това с което карам в момента /вече ме е страх да кажа марката, че току виж ме дадат под съд за незаконна реклама/ ще ви дам допълнителни отзиви като му понавъртя километри и видя как се справя с разхода и дали няма да стане на бозичка или водичка преждевременно.

Щях да забравя - абе нов потребител съм и вие ми организирахте ебати посрещането, цял ден треперя като лист и пия валериан, не смея да се кача в колата че току виж и тя ми се скарала че говоря по неин адрес.

Публикувано27.06.06 19:16

Спокойно

Ние сме либерални

Иначе за километрите 230 000 не са много - спокойно можеш да караш полусинтетика 10В40 ако не гори масло. Кадета ми е на х60 000 км и си го карам с 10В40 - 4 литра ми стигат за 10 000 км.

1 литър за 10 000 км не е повод за притеснения.

Автор d1ma ()
Публикувано27.06.06 22:21

Митев предвид другите ти мнения по други теми, които разгледах, очаквах като модератор да се обадиш - БЛАГОДАРЯ. А за полусинтетиката - да за зимата е пъти по-добра, но пък съм чувал че двигателя подминал ли е 150000 е за препоръчване да се кара с минерално - имам предвид че съм го чувал от различни "майстори", а не някаква официална информация. Както и да е, важното е че Вектрата ме слуша за сега и не се оплаква от десния ми крак.

Публикувано27.06.06 22:42

Модератора е волнонаемна длъжност в дир.бг

Аз съм безотговорен и некадърен (по мнения на други потребители).

Авторzmiori (Нерегистриран)
Публикувано28.06.06 21:19

Аз съм безотговорен и некадърен (по мнения на други потребители). НЕЕ ВЯРНО НО много се заяжда и е язвителе не знам защо но отговорите му са добри и компетентни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.