|
Тема
|
Задни барабани на Астра
|
|
Автор |
nasopicaso () |
Публикувано | 02.06.06 14:43 |
|
Привет колеги.Опитах се да видя в какво състояние са задните накладки на астрата и неможах да сваля барабаните. Развих винтчето, но барабаните не излизат. Предполагам, че с яко чукане ще излязат. Питах се обаче дали няма друг начин? В книжката пише за някакви пружинки дето трябвало да ги сваля, които се намират от задната страна на спирачния апарат? Дайте идея ка да ги зваля без да ги поломя от чукане?
Астрата е 1,4 бензин 1997 г.
10х
Ученик на ИсусРедактирано от nasopicaso на 02.06.06 14:43.
| |
Тема
|
Re: Задни барабани на Астра
[re: nasopicaso]
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.06.06 14:49 |
|
Здравей!Преди Астрата имах Лада и свалях барабаните по следния начин:Вдигаш задницата,палиш,1-ва и газ/предварително си пръснал малко вд40 за всеки случай/Ама Астрата е със предно и по-тоя начин и изхвърчал със трупчетата!Измисли нещо подобно,давам го като идея!Успех!
| |
|
Няма начин!Астрата е с предно Други идеи??
Ученик на Исус
| |
Тема
|
|
|
Автор | b.m (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.06.06 15:10 |
|
много ме развесели предното мнение.аз преди карах лада и така веднъж блъскам с чука я един бакшиш идва и ме светна да направя гореописаното.. след това поумнях и я закарах при един приятел който откакто се помни с коли се занимава и т.н. та той ми е свали точно за по-малко от минута като ми развъртя винта на главината, т.е измъкна ми барабана заедно със главината.точно 5 минути за смяна на едната накладка. знам че на голф-а може по този начин но на астра не знам.след това може по лесно да ги разлепиш. друго което се сещам - като ги сменявах задните накладки трябва за да мога по-лесно да избия барабана да отпусна на мах. ръчната да не затяга и тя допълнително. дано да съм ти помогнал.
| |
Тема
|
[re: b.m]
|
|
Автор | б.м (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.06.06 15:12 |
|
винт да се чете гайка
| |
Тема
|
|
|
Автор | Beнци (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.06 16:44 |
|
Задните накладки имат механизъм за автоматично обиране на луфта м/у накладката и барабана.Той се задейства от ръчната спирачка чрез тресчотка ,която увеличава дължината си при всяко задействане на ръчната докато обере луфта.После започва да прескача.Тази тресчотка може се опиташ да върнеш обратно през един отвор за болтовете на колелото.Тресчотката се намира под спирачното цилиндърче.Ако светнеш с малка крушка или фенерче ще видиш зъбното и колело.Малко е гадно но мисля,че само така ще успееш за извадиш барабана защото има образуван ръб от триенето.Успех.
| |
Тема
|
[re: Beнци]
|
|
Автор |
Astra18nz (бързо пали) |
Публикувано | 17.06.06 12:35 |
|
ползвайте скоба за барабана с чук е опасно