Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:52 10.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Въпроси с оборотинови  
АвторSaho (Нерегистриран)
Публикувано09.06.06 15:05

Привет колеги,

Знам, че за оборотите доста е писано но така или иначе не намерих каквото ми трябва за това питам.

Колата ми е Astra F, C18NZ двигател.

1) При запалаване, двигателят се форсира еднократно до около 1500 оборота. Това нормално ли е?

2) По време на движение с ниска скорост, като натисна съединител(ще спирам примерно) отново се форсира до около 1500 оборота еднократно. Това нормално ли е?

3) На празен ход от време на време (но все по-често) държи по-високи (малко над 1000), но стабилни обороти. Това от какво може да е? Моторче празен ход?

Колата е със сменени консумативи наскоро. Сменени свещи също така. Свещите бяха доста черни (нагорели) в интерес на истината.

Благодаря предварително.

Тема Re: Въпроси с оборотинови [re: Saho]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано09.06.06 17:24

Моторче за празния ход - почистване и проверка.

Датчик за положението на дроселовата клапа - също.

Тема Re: Въпроси с оборотинови [re: imitev]  
Автор yoyo1 ()
Публикувано10.06.06 01:55

Кога по4на да ти го прави, преди или след смяната на свещите?

Тема Re: Въпроси с оборотинови [re: yoyo1]  
Публикувано10.06.06 14:20

Преди смяната и за съжаление продължи и след това

Публикувано10.06.06 14:22

Милиш ли че може да има нещо общо и с темпертаурния датчик?

Днес сутринта например всичко беше ок след първото палене. Минах около 20 км. След като запалих отново пак се появиха горните симптоми.

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано10.06.06 14:59

Може и от него да е. Но се съмнявам честно казано.

Автор balsamvy (непознат)
Публикувано13.06.06 14:48

наблюдавам същите симптоми и на моята астра ц16се. това е от 2-3 дни насам - дали няма връзка с мокрото време? и каква е тя ако я има? иначе тази сутрин при палене колата се форсира до към 2000об. след отпускане на съединителя оборотите бързо влизат в норма.. на първите 2-3 кръстовища отново форсиране, след което започна да се държи нормално. даите идеи и съвети!

- мерси

Авторzarko (Нерегистриран)
Публикувано13.06.06 21:06

Имам почти същия проблем. А и откакто оборотите на празен ход разхода на гориво рязко се повиши.

Автор Oпc (може би...)
Публикувано13.06.06 22:52

При мен този проблем се реши след като един ден ми писна, свалих акумулатора, почистих с контактен спрей всички връзки по датчиците около двигателя (много лоши бяха контактите на датчиците за водата), както и снопа кабели към ЕПХ-то... от тогава - 1 година, този проблем не се е появявал.
(и аз съм с C18NZ - F, 92)

Тема Re: Въпроси с оборотинови [re: Oпc]  
Публикувано14.06.06 14:51

В тази връзка, дали може акумулатора да има нещо общо?

BTW Още не съм си проверил моторчето и датчика, както пише Imitev, но като го направя ще пиша

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.