|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
СМЯНА МАСЛО АСТРА
|
|
Автор |
d-nel (непознат
) |
Публикувано | 31.05.06 13:37 |
|
Здравеите,карам АСТРА 1.4 92г на 150 000км. идва време да и сменям маслото.
Имам няколко въпроса.
1. задължително ли е използването на полу-синтетика. ( автомобила погорва масло)
2. мога ли да налея минерално .
3. какво ви и мнението за БГ маслата и в частност за ЛУБРИКА.
Благодаря предварително.
| |
Тема
|
Re: СМЯНА МАСЛО АСТРА
[re: d-nel]
|
|
Автор | Ecпepo (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.05.06 13:41 |
|
Не е задължително да ползваш полусинтетика особено при положение че ти гори масло спокоино можеш да си сипеш минерално и не си прави експерименти и си сипи читаво масло
| |
Тема
|
[re: Ecпepo]
|
|
Автор |
d-nel (непознат
) |
Публикувано | 31.05.06 13:51 |
|
БЛАГОДАРЯ
| |
Тема
|
|
|
Автор | жиpaфa (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.05.06 14:08 |
|
Няма да имаш проблеми с българското масло, ама проблема е, че не се продава навсякъде и трябва специално да го търсиш. Ако го купиш от първата срещната бензиностанция, не се знае колко ще е старо и на цена сигурно ще е колкото реномирано масло в свестен магазин. И масления филтър се сменя, нали знаеш? Разликата между цените на минерално и полусинтетично масло не е голяма, така че вземи 10В40.
| |
Тема
|
[re: жиpaфa]
|
|
Автор | xapи (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.05.06 14:15 |
|
направо ме разсмиваш, като пишеш Астра 1992 на 150 000 км. За 14 г. по 20 - 30000 км. сметни сам, но ако беше добавил "реални" щеше да си още по - убедителен. а сега за маслото за твоя двигател с оглед годината му на производство най-добре минерално масло.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
бaй Бope (фен) |
Публикувано | 31.05.06 14:15 |
|
Преди месец на Астра C14NZ (може би и твоята е такава) ми взеха 37-38лв (4л масло+филтър+работа) за смена в "Стефанов" - официалния представителя на Опел за Пловдив, като там ти слагат това което ти е за мотора по книга.
Маслото беше марка "OPEL" - полусинтетика само че наливно, а не от бутилираното им щото излизаше с около 10-12лв по-скъпо, а в сервиза казаха че са еднакви.
На мен ми е първа смяна защото колата я имам от 3 месеца и незнам дали гори масло, за това реших да си сложа препоръчаното от производителя, а с времето ще видя как е
| |
Тема
|
[re: бaй Бope]
|
|
Автор |
a_mann (ценител на OPEL) |
Публикувано | 31.05.06 14:28 |
|
И тази тема е от много чоплените, ама ако колегата се беше разровил щеше да прочете мноооого мнения по въпроса за маслата, както и да е.
За тази колица полусинтетика ми се струва малко излишно, още повече че и си хапва масълце. Мое мнение е минерално, ама от сигурен доставчик и сигурна марка, че и още литър резерва за доливане, аз така правя, купувам си по 5 литра.
А това за километрите - Хари е прав, нека не издребняваме, според мен е най-правилно да си казваме годината на производство или първоначална регистрация, модела, мотора и толкоз, а за километрите мисля, че всеки който е що годе в час може да си направи сам сметката един 10 годишен автомобил и един 15 годишен на колко километра може да са "+" "-"
| |
Тема
|
[re: бaй Бope]
|
|
Автор | kik (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.05.06 17:33 |
|
относно наливното масло.на старата ВЕКТРА 1.8 S като смених маслото с 'ARAL' също наливно за да спестя някои лев уж още същия ден така се разтропа двигателя че се видях в чудо.след обиколка на няколко сервиза в които бяха категорични че трябва да прави ремонт на двг. смених отново маслото с най евтиния ШЕЛ но от туба и краи с проблема.двигателя заспа. така че колега имаи едно на ум и се ослушваи.
| |
|
този мотор обича полусинтетитика (то кой ли не я обича ) стига да не я харчи много
ако искаш пробвай с маслото OPEL от фирмен сервиз
| |
Тема
|
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.05.06 21:41 |
|
Така както казваш колега,личното ми мнение е,че маслото за теб е Кастрол 15в50/стария бял кастрол/,всички го знаят!Той е за стари автомобили,поизносени,каращи се предимно градско!Цената му в Стара Загора е 4л.-35-40лв. в софето незнам!Успех!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|