Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:41 15.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Смяна на предни дискове на Астранови  
Автор nasopicaso ()
Публикувано19.05.06 14:37

Здравейте, налага ми се да сменя предните дискове на спирачките на астрата (97г.). Дисковете са вентилирани. Може ли някой да обясни как става това? Има ли някакви особености? Знам че има една голяма гайка на главината какъв ключ ми трябва за това. Ще съм благодарен на всякаква информажия.
Благодаря
Насо

Ученик на Исус

Тема Re: Смяна на предни дискове на Астранови [re: nasopicaso]  
Автор a_mann (ценител на OPEL)
Публикувано19.05.06 15:09

Аз го правих това упражнение преди 2 месеца май, ама в сервиз, взеха ми 10 ли, 15 лв ли за труд не помня, ама след това ако слагаш пак старите накладки ще трябва да се попрестържат, за да се напаснат по-лесно.
И след това умната със педала, едно 100-200 км след това не хващат добре, (да не се шашкаш) докато се напасне/слегне като хората, та умната по светофарите и по трафика.
Ако не те бъркат тези 10-15 лв. иди си на проверен сервиз и не се занимавай.

Айде успех и безаварийна

Авторб.м (Нерегистриран)
Публикувано19.05.06 15:36

според мен главината няма нужда да се сваля и няма нужда да се занимаваш с тая гайка. просто се сваля спирачния механизъм с накладките и след това се отвива (едно винтче май е) и сваляш самият диск и после в обратния ред

Тема Re: Смяна на предни дискове на Астранови [re: б.м]  
Автор a_mann (ценител на OPEL)
Публикувано19.05.06 16:07

потвърждавам, така е!
ама си вземаха удължители (тръби) за отвиване/завиване

Тема Re: Смяна на предни дискове на Астранови [re: a_mann]  
Автор nasopicaso ()
Публикувано19.05.06 16:15

Срахотна информация.За съжаление нямам възможност да отделя тези 10-15 лв за които говориш. Та затова сам.
Толкова ли яко са били затегнатитези болтове??
Да добавя, последния път като сменях накладките се опитах да отвия шестограмите които държат целия апарат, и не успях.Ще може да се смени диска и без да ги отвивам нали??

Ученик на Исус

Редактирано от nasopicaso на 19.05.06 16:16.

Автор PRlNCE ZANDOR (vodoun)
Публикувано19.05.06 20:20

Не са шестограми, а звезди.
Иначе приветствам идеята да си ги смениш сам.

Автор PRR (Гневен)
Публикувано20.05.06 17:33

Samo ne zabrawiaj da smenish i nakladkite. Zadalvitelno e pri smiana na diskowe !
Na men taia operacia majstora mi ia spretna za 45 minuti
Ajde uspeh.

So What?

Тема Re: Смяна на предни дискове на Астранови [re: PRR]  
Автор javor_k (член)
Публикувано20.05.06 18:55

Ако са ти много изтъркани накладките трябва да ги смениш. Обаче може да срещнеш и друг проблем: понеже слагаш нови дискови и накладки и всички те са максимално дебели може да се наложи да пилиш накладките ако не могат да влезат. Така беше и в моя случай. Абе мръсна работа

Тема Re: Смяна на предни дискове на Астранови [re: javor_k]  
Автор PRR (Гневен)
Публикувано20.05.06 19:47

Ne sum saglasen. Nakladkite se smeniat winagi kogato smeniash diskowe zashtoto starite diskowe sas sigurnost sa iznosili nerawnomerno nakladkite i shte iznoswa nerawnomerno diska.

So What?

Автор42O1 (Нерегистриран)
Публикувано20.05.06 20:55

V knigata za Opel Astra ne pi6e da se smeniat nakladkite pri smiana na spira4nite diskove

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.