|
Тема
|
двигател хварля масло/опел кадет1.5 тди
|
|
Автор | вaнko (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.05.06 17:37 |
|
след като смених маслото на двигателя като отворя капачката на двигателя или извадя щеката на двигателя от двте места хварля масло,а сащо има теч от семерината.преди това не беше така.налях кастрол универсал за диз. и бензинови двигатели  
| |
Тема
|
Re: двигател хварля масло/опел кадет1.5 тди
[re: вaнko]
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.05.06 20:13 |
|
Колега май си попаднал на някакво адско менте!
| |
Тема
|
[re: DuChO_]
|
|
Автор |
Mитko1912 (астра фен) |
Публикувано | 21.05.06 10:55 |
|
До къде напълни маслото?Да не го нахака до максимума?!!
| |
Тема
|
|
|
Автор | вaнko (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.05.06 14:42 |
|
значи налях го м/у max и min но ми казаха че имам запушени отдушници.вазмогно ли е........?
| |
Тема
|
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.05.06 15:42 |
|
Дам маркуча на одушника ти се намира зад капачката ти за маслото!Той е В-образен и трябва да не е пречупен никаде иначе се получава хвърляне на щеката за маслото и хвърляне на масло от мястото на щеката и капачката!Успех!
| |
Тема
|
[re: DuChO_]
|
|
Автор | A4o (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.05.06 09:58 |
|
Възможно е и да си прав за отдушника, но карам Астра с 1.7ТДИ на Исузу и също има малки капки, излизащи от капачката при работа на двигателя. Видим разход на масло нямам, карам с пълта синтетика 5W40 и не мисля, че е проблем.
Семеринга обаче, трябва да се смени!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
dodo_pv (инженер) |
Публикувано | 23.05.06 13:13 |
|
Много често при преминаване от минерално масло (нискокачествено, с лоши миещи свойства и присадки- най-често 15W40) към полусинтетично или пълна синтетика (10W40 или5W40) се появява този проблем. Дължи се на това, че новото висококачествено масло отмива нагара и мръсотиите, натрупани около уплътнителите, където по принцип циркулацията на масло е силно занижена. Семерингите са си били скапани отпеди, но не са пропускали заради нагара. Имах подобен проблем с лада самара. Смених семерингите на клапаните, единия на коляновия вал, О-пръстена на "делкото" и гарнитурата на капака на клапаните. Проблемът се реши. Сега й се налива само полусинтетика и опасност от ново затлачване няма. Запазва се и еластичността на уплътненията, благодарение на по-добрите присадки.
| |
Тема
|
[re: dodo_pv]
|
|
Публикувано | 23.05.06 13:41 |
|
Колата която карам е купена лично от мен преди 2 години от Австрия и в сервизната книжка е описана смяната на маслата единствено с 5W40, т.е. пълна синтетика. Вадил съм и пръчките на други 1.7ТДИ на Исузу и всички се държат по този начин. Сравнението между Самара и този турбодизелов мотор е неуместно а обяснението със сапаните семеринги и натрупани нагари е смехотворно. За 30 хил. км, които вече съм направил на мотора, не съм доливал масло. Карам само с 5W40 на Моторекс.

| |
Тема
|
[re: A4o]
|
|
Автор |
dodo_pv (инженер) |
Публикувано | 23.05.06 15:03 |
|
Браво! Ха сега прочети пак кво съм писал по-горе!
| |
Тема
|
[re: dodo_pv]
|
|
Публикувано | 25.05.06 12:58 |
|
10-q баба
За семеринга си прав. Късно видях, че коментара ти е именно за него а не за другия "проблем".
Късмет!!!
| |
|
|
|
|