|
Тема
|
Детонационна устойчивост при газта
|
|
Автор | FO3hope (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.05.06 15:16 |
|
Здравейте,
Отскоро съм газифициран и съм доволен от уредбата, вървенето, консумацията и настройката. Но когато гася колата на газ се получават няколко остатъчни самозапалвания в цилинсрите и колата "прихърква". От следния цитат "Газта е много по-добро гориво от бензина - с по-високо октаново число с по-ниско детонационно горене, с по-добро смесообразуване" би следвало газта да не се самовзривява - защо се получава тогава този /д/ефект и има ли някакво вредно влияние в/у двигателя. Колата е Опел Корса 1.2 моноинж.
Поздрави, лек и безавариен!
| |
|
Немога да повярвамче имаш детонация. Газта е с много високо октаново число, (0 различните автори твърдят че е от 105 до 120 октана) Според мен е нещо друго. Немога да твъртдя със сигурност, но...Покарай я на бензин. Почисти свещите...според мен не е възможно да е от горивото...
Ученик на Исус
| |
Тема
|
Re: Детонационна устойчивост при газта
[re: FO3hope]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 19.05.06 15:18 |
|
Не ми се вярва да се самовзривява, по-вероятно е да доизгаря газта останала в изпарителя - все пак не е като на бензин, да спре да пръска дюзата и колата да загасне.
| |
Тема
|
[re: nasopicaso]
|
|
Автор | FO3hope (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.05.06 15:21 |
|
Здравей,
Благодаря за отговора, макар че темата бе по-подходяща за "АГУ" раздела, където и намери развитие. Там повечето колеги също ми препоръчаха да си сменя свещите, поради съмнения, че горещия нагар по тях причинява няколко остатъчни запалвания. Сега съм взел Brisk Silver, които по спецификация са проектирани за двигатели, работещи на LPG.
Лек и безавариен!
| |
Тема
|
[re: Любитeл]
|
|
Автор | b.m (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.05.06 15:22 |
|
единствено което може да е според мен е не добра смес. и като врътнеш ключа трябва веднага да ти изгасва.това да не е чешма че да не можеш да е затвориш.и не съм чул до сега газта в изпарителя да гори
| |
Тема
|
[re: b.m]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 20.05.06 08:46 |
|
Aми ако няма клапан след изпарителя, останалото количество газ в него и по-пътя до цилиндрите е това за което аз говоря. И когато изпарителя е вакуумен познай дали има клапан.
Не виждам къде съм казал, че горенето става в изпарителя. Не че не може, но ще е същия случай, като водата в карбуратора...
| |
Тема
|
[re: FO3hope]
|
|
Автор |
maistorabg (GSIманияк) |
Публикувано | 20.05.06 10:39 |
|
Погледни си центровката бе колега,много сте я навирчили,понамалете я малко.
| |
|
|
|
|