Тема
|
Corsa автоматик
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 13.05.06 14:39 |
|
Здравейте колеги. Решил съм да купувам на жената една Corsa и съм се насочил към 95 година 1.4 екотек, но искам да е автоматик. Та въпроса ми е има ли някой тук с такава и изобщо какви са отзивите за такова чудо. Знам че за ръчните скорости това е много добра машина евтина и здрава, но за автоматик нищо никой не знае явно са рядкост. Също от къде би се намерила такава по-лесно Германия или Италия? Споделете някъкви отзиви моля. Редактирано от Sao на 13.05.06 14:41.
|
|
Тема
|
Re: Corsa автоматик
[re: Sao]
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.05.06 15:52 |
|
Колега бих ти препоръчал кола от Италия да не си взимаш,още по-малко автоматик!Успех!
|
|
Тема
|
Re: Corsa 1.4 ?
[re: DuChO_]
|
|
Автор | Tarbox (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.05.06 16:48 |
|
Мисля, че Corsa B 1.4 Ecotec от 1995 г. няма, тоя мотор не излезе ли по-късно?
Що се отнася за колите, внесени от Италия, колегата не е прав, писал съм в другите теми за моята Корса достатъчно суперлативи! А за автоматика - никакви части няма за такива кутии, само скъпи нови, вземай механична ск. кутия и се раждаш!
|
|
Тема
|
[re: Tarbox]
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 15.05.06 13:44 |
|
Не екотек се слага в корса от 94-та аз лично съм виждал дори корса 90кс екотек на стъклата да пише 3, но както и да е. А как мислите кой от двата мотора е по добрият избор за БГ и евентуално газ - 1.4 екотек или C14NZ защото втория се намира много лесно в Германия но няма автоматик с този мотор?
I'm too lame to read /etc/passwd ;-)
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 15.05.06 13:47 |
|
Айде стига демагогия с тия автоматици - да не е всеки ден да се чупят????
Незнам на кои корси слагат автоматици, но ако намериш требва да се провери да е добре кутията - сменяш и маслото и си пей сърце.
|
|
Тема
|
[re: Любитeл]
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 15.05.06 15:08 |
|
За маслото на автоматика е ясно то си е като ангреанажният ремък. Веднага се сменя в добър сервиз и не се пести за евтини масла. Как се проверява дали е добре кутията? Какво се гледа слуша? Некви проби както за съединител на бордюр? 
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 15.05.06 16:46 |
|
Ами може би не е лошо да се закачи на тестер някакав и да и измерят разните клапани и клапанчета. Иначе "на око" караш - требе да превключва мазно, почти да не се усеща. Настъпваш я здраво след това и трябва да връща поне една предавка надолу, това е съпроводено с по-рязка смяна, но нема да се пуашиш. Ако има разни режими - зимен, спортен трябва да работят. Все пак ако не си карал автомат, "очния тест" е хубаво да се направи от някой по-опитен.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 22.05.06 17:17 |
|
Вече се посветнах относно автоматиците. Сега обаче като прочетох почти целия форум и ми стана ясно че 1.4 е неизгоден мотор и иска ГАЗ. Екотек става с нормална уретба с ланда контрол и ТАП но е за препоръчване газ инжекцион. Та искам сега да ви запитам какво ще кажете за дизеловите мотори на исузо. Специално ме интересува между 1.5TD i 1.7D кой е за предпочитане според вас? И двата имат много сходни показатели като мощност въртящ момент и икономичност. Само тази турбинка ме притеснява :) Та кажете нещо за тези моторчета моля???
|
|
Тема
|
|
|
Автор | xapи (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.05.06 16:57 |
|
препоръчвам ти Корса Б V6 Tiptronic 6 speed 200 К.С. с бутони на волана скоро я видях в София но има една дребна подробност номера беше РК-----АМ смятам че схващаш
|
|
Тема
|
[re: xapи]
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 23.05.06 17:05 |
|