|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
На 5-та
|
|
Автор |
corsa16v (непознат
) |
Публикувано | 06.05.06 13:36 |
|
Колеги, искам да ви питам нещо друго, което ми направи впечатление едва вчера.
На магистрала с пълна газ на 5-а колицата достигна максималната си скорост по каталог -малко над 160 км/ч, обаче оборотомера показваше около 5100 об.мин-1. Предполагам, че има ограничител на оборотите, но той би трябвало да включва около 6500 об.мин-1. Та въпроса ми е защо на 5-а не мога да стигна 6000 оборота, а се чудя и каква би била скоростта тогава?
| |
|
Пич не можеш защото съпротивителните сили (съпротивлението на въздуха, триенето на гумите, загубите в лагерите, скоростната кутия и др.) се изравняват със създавания от двигателя въртящ момент и колата не може да ускорява повече.
Ако погледнеш в литературата ще видиш че максималната скорост на колата се постига не на 5та а на 4та предавка - там предавателното число на ск. кутия позволява карането с по-високи обороти.
Лично аз те съветвам да не караш тази малка колица с такива скорости за да не те намерят някъде залепнал на дърво и др. препятствия - прекалено нестабилни са малките коли на високи скорости. Освен това от 160 като вземеш да спираш докато спреш минават 200 метра. Въобще си е опасно отсекъде...
| |
Тема
|
Re: На 5-та
[re: imitev]
|
|
Автор | corsa16v (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.05.06 14:59 |
|
Разбира се, че няма да я карам с такива скорости, просто ми беше любопитно. Това за 4-та го бях чел някъде, ама си мислех, че за тази колица това не важи.
| |
|
Да да - важи само за БМВтата 
| |
Тема
|
Re: На 5-та
[re: corsa16v]
|
|
Автор |
PRR (Гневен) |
Публикувано | 08.05.06 08:16 |
|
Тя физиката е странна наука - за едни важи за други не
Щом колицата вдига максималната скорост по книжка повече не искай! И едно златно правило - карай колата с максимум 80% от възможностите и! В твоя случай 80% * 160 = 128км/ч ! Така и разхода ти няма да е ужасяващ, а и двигателя няма да претоварваш. Да не говорим за сигурноста! А пък и малко резерв никога не е излишен...
Поздрави.
So What?
| |
Тема
|
Re
[re: PRR]
|
|
Автор |
a_mann (ценител на OPEL) |
Публикувано | 08.05.06 08:55 |
|
Колега ти като чета колко сериозно си я взел тази каручка...я по-споко, успокой топката .
А с такива скорости....скоро няма да има за кво да ни пишеш. Ако често, често я ръчкаш до такива цифри.......ще ти остане спомена само за нея , няма да се тормозиш кво масло да и наливаш, така де!
А и по кротко, представи си само с такава скорост на магистралата да ти се случи нещо, да дава господа да не става, ама страх лозе пази.
Айде лека и безаварийна!
| |
Тема
|
колко коня е корсата
[re: a_mann]
|
|
Автор | дaнaил (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.05.06 09:02 |
|
а иначе защо да е лека.тези 16 v не са ли около 1500 -1600 кг.е вярно че тази скорост е малко голяма
| |
Тема
|
Re: колко коня е корсата
[re: дaнaил]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 08.05.06 12:43 |
|
ех тез килограми веееее. Мойта вектра А е 1140кг празна. Вектра С е 1400, Омега Б 1500 и хоп, голямата корса е 1600..... Корсата може и до 1400-1500 да стигне, ама с 5 човека и багаж (ако се съберат де)
| |
Тема
|
ами защо дават такива кг тогава
[re: Любитeл]
|
|
Публикувано | 08.05.06 12:49 |
|
аз това съм го чел в интернет.за новите корси става въпрос.и на мен ми е чудно ненатоварена толкова някъде я даваха.тежи колкото астрата приблизително там.1500.
| |
Тема
|
корса есентия без товар 1480 кг.
[re: дaнaил]
|
|
Публикувано | 08.05.06 12:56 |
|
да бъда по-точен
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|