Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:48 09.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема На 5-танови  
Автор corsa16v (непознат )
Публикувано06.05.06 13:36

Колеги, искам да ви питам нещо друго, което ми направи впечатление едва вчера.
На магистрала с пълна газ на 5-а колицата достигна максималната си скорост по каталог -малко над 160 км/ч, обаче оборотомера показваше около 5100 об.мин-1. Предполагам, че има ограничител на оборотите, но той би трябвало да включва около 6500 об.мин-1. Та въпроса ми е защо на 5-а не мога да стигна 6000 оборота, а се чудя и каква би била скоростта тогава?

Тема Re: На 5-танови [re: corsa16v]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано06.05.06 14:46

Пич не можеш защото съпротивителните сили (съпротивлението на въздуха, триенето на гумите, загубите в лагерите, скоростната кутия и др.) се изравняват със създавания от двигателя въртящ момент и колата не може да ускорява повече.

Ако погледнеш в литературата ще видиш че максималната скорост на колата се постига не на 5та а на 4та предавка - там предавателното число на ск. кутия позволява карането с по-високи обороти.

Лично аз те съветвам да не караш тази малка колица с такива скорости за да не те намерят някъде залепнал на дърво и др. препятствия - прекалено нестабилни са малките коли на високи скорости. Освен това от 160 като вземеш да спираш докато спреш минават 200 метра. Въобще си е опасно отсекъде...

Тема Re: На 5-танови [re: imitev]  
Авторcorsa16v (Нерегистриран)
Публикувано06.05.06 14:59

Разбира се, че няма да я карам с такива скорости, просто ми беше любопитно. Това за 4-та го бях чел някъде, ама си мислех, че за тази колица това не важи.

Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано06.05.06 15:50

Да да - важи само за БМВтата

Автор PRR (Гневен)
Публикувано08.05.06 08:16

Тя физиката е странна наука - за едни важи за други не
Щом колицата вдига максималната скорост по книжка повече не искай! И едно златно правило - карай колата с максимум 80% от възможностите и! В твоя случай 80% * 160 = 128км/ч ! Така и разхода ти няма да е ужасяващ, а и двигателя няма да претоварваш. Да не говорим за сигурноста! А пък и малко резерв никога не е излишен...
Поздрави.

So What?

Тема Reнови [re: PRR]  
Автор a_mann (ценител на OPEL)
Публикувано08.05.06 08:55

Колега ти като чета колко сериозно си я взел тази каручка...я по-споко, успокой топката.
А с такива скорости....скоро няма да има за кво да ни пишеш. Ако често, често я ръчкаш до такива цифри.......ще ти остане спомена само за нея, няма да се тормозиш кво масло да и наливаш, така де!
А и по кротко, представи си само с такава скорост на магистралата да ти се случи нещо, да дава господа да не става, ама страх лозе пази.

Айде лека и безаварийна!

Тема колко коня е корсатанови [re: a_mann]  
Автордaнaил (Нерегистриран)
Публикувано08.05.06 09:02

а иначе защо да е лека.тези 16 v не са ли около 1500 -1600 кг.е вярно че тази скорост е малко голяма

Тема Re: колко коня е корсата [re: дaнaил]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано08.05.06 12:43

ех тез килограми веееее. Мойта вектра А е 1140кг празна. Вектра С е 1400, Омега Б 1500 и хоп, голямата корса е 1600..... Корсата може и до 1400-1500 да стигне, ама с 5 човека и багаж (ако се съберат де)

Тема ами защо дават такива кг тогаванови [re: Любитeл]  
Публикувано08.05.06 12:49

аз това съм го чел в интернет.за новите корси става въпрос.и на мен ми е чудно ненатоварена толкова някъде я даваха.тежи колкото астрата приблизително там.1500.

Тема корса есентия без товар 1480 кг.нови [re: дaнaил]  
Публикувано08.05.06 12:56

да бъда по-точен

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.