Тема
|
Температура - Астра
|
|
Автор | Velio (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.06 09:55 |
|
Колко е нормалната температура, до която трябва да загрее колата? Става дума за Опел Астра 92година, Ц16НЗ мотора. Питам, защото моята загрява до 80 градуса(първата чертичка, след синята), което ми се струва май малко?Иначе мисля че разхода е нормален.
|
|
Тема
|
Re: Температура - Астра
[re: Velio]
|
|
Автор | c14nz (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.06 12:41 |
|
това е нормалното положение и при мен - малко над първата бяла черта.
качи ли се над втората, включва принудително охлаждане и така се подържа едно колебание около втората бяла чертал
но при движение определено стои на и малко над първата.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.06 14:17 |
|
Всичко ти е ок приятел!Поздрави!
|
|
Тема
|
[re: DuChO_]
|
|
Автор | Velio (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.04.06 10:44 |
|
DuChO_ - много приветливо мнение!
Но се чудя,защо тогава втората черта е удебелена? Би трябвало там да е оптималната температура. На мене на дълъг път (спускане) ми пада и под 80...
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
Kpeмъka (Astra 1.7D) |
Публикувано | 18.04.06 15:00 |
|
Най-вероятно не ти затваря термостата щом пада температурата. Аз съм с 1.7DR. С оригиналното табло беше като при теб на 80 С, но то се скапа и сложих табло от 1.7 TD. На него на същото място са 90-те градуса и стрелката ми е закована там. Не знам кое е вярното, но понеже стрелката не мърда не пипам нищо.
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
PRR (Гневен) |
Публикувано | 18.04.06 15:30 |
|
Сменяй термостата. Не бива да пада под 80... Освен ако навън не е -10, пускаш дълго време по нанадолнище, спирайки на двигател и работещо парно. Тогава просто не влиза гориво в двигателя (ППХ) и няма начин да не изстине.
Поздрави
So What?
|
|
Тема
|
Всичко ти е наред...
|
|
Автор |
Porcaro (Нервак) |
Публикувано | 18.04.06 19:18 |
|
не пипай нищо. Аз бях с постоянно отворен термостат и едвам отлепяше от синята зона. Смених го и сега се държи по начина, който описваш и ти. Нормално е при спускане да пада - все пак горенето е минимално, а радиатора се охлажда здраво и понеже термостата все още не е затворил напълно - сваля температурата. Освен това и самият двигател се обдухва. И не бъди убеден, че тази черта отговаря на 80 градуса - това на таблото ти не е термометър а служи само за груба информация. 
Home of the brave!
|
|
Тема
|
Re: Всичко ти е наред...
[re: Porcaro]
|
|
Автор | DuChO_ (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.04.06 21:47 |
|
Прав е колегата Porcaro!Ей тва е истината!И да стискате палци,утре съм на държавен изпит,ако взема ще черпя бира!   
|
|
Тема
|
|
|
Автор | Eмo (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.05.06 17:14 |
|
има доста богати на инфо руски сайтове за Опел Астра, има и бг сайт на клуб опел www.opelclub-bg.com тавм има също доста техническо инфо. Вентилатора за охлаждане на астрите се включва при 100 градуса и изключва при 95.
За притежателите на астри, които не го знаят е доста стряскащо да видят стрелката при 100 градуса 
|
|
Тема
|
[re: Eмo]
|
|
Автор |
za6to (непознат
) |
Публикувано | 06.05.06 21:22 |
|
А при мен има следния проблем-при отворен термостат(втория криг е отворил и двата маркуча са топли) стрелката е на първата черта.Струва ми се,че трябва да е по-нагоре и мисля,че не показва правилно.
От какво може да е?Термостата е сменян-не е от него.
|
|