Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:20 13.09.24 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Въпрос за решение на АКТнови  
Авторsickmind (Нерегистриран)
Публикувано13.04.06 10:45

Проблема е следния:
сутринта минавах по околомръсното и свих по симеоновско шосе (за студентски град)..
обаче ме спряха шапкарите и ми написаха атк за преминаване на червен светофар... написах възражение, че съм бил влязъл в кръстовището когато е светнало жълто и че не може да се премине по друг начин.
Интересува ме, решението от акт'а къде се взима в София или Кюстендил (талона трябва да си го взема в Кюстендил, там ми е издадена книжката).
Искам да пусна жалба и за това ме интересува къде да я занеса...
10x in advance

Тема Re: Въпрос за решение на АКТнови [re: sickmind]  
АвторAcтpaX17 (Нерегистриран)
Публикувано13.04.06 11:23

Като си вземеш талона ще ти дадат решението, т.е. какво ти е наказанието и там ще пише в какъв срок и къде можеш да го обжалваш, това става в града където ти е издадена книжката. Сега какво ще обжалваш, още не си наказан имаш само акта за констатирано нарушение имай търпение докато ти излезе наказателното постановление. Обжалвай до последно, обикновено падат в съда или силно намялят наказанието. Как ще докажат че си минал на червено, да нямат снимка :)

Тема Re: Въпрос за решение на АКТ [re: AcтpaX17]  
Автор Astra18nz (бързо пали)
Публикувано13.04.06 12:04

Решението за наказнието става в РПУ-то което е съставило акт-а. Първо обжалване става като се пусне жалбата до 3-дневен срок в РПУ-то съставило акта и въпреки всичко ако не си доволен от резултата след излизане на наказателно постановление издадено от РПУ-то съставило акта се изпраща там кадето си регистриран и там ти го връчват след това с него пускаш в СЪД и ако от съда решат че има смисал пускат дело.

УСПЕХ.

Тема Re: Въпрос за решение на АКТнови [re: sickmind]  
Авторшибидax (Нерегистриран)
Публикувано13.04.06 20:41

Моята книжка е издадена в София, постоянния ми адрес = личната карта е от Пловдив. Талона си го взимам от Пловдив. Иначе като ходя в КАТ София ми удължават срока на акта.
Така че ако на личната ти карта пише София, от там си търси талона.
За обжалване, не знам, не мога да ти помогна.

Тема Re: Въпрос за решение на АКТнови [re: шибидax]  
Автор 327O (непознат )
Публикувано14.04.06 11:19

Първоначалното обжалване става в тридневен срок от съставяне на акта. В случая акта е съставен в София затова възражението трябва да се подаде в КАТ София на Дървеница. Вече всички пътни полицаи ги върнаха в Дървеница. Това стана преди две седмици. Вече пътни полицаи по РПУ няма.
След като ти излезе решението а то ще ти излезе там където се водиш на отчет в 7 дневен срок може да подадеш жалба и да обжалваш решението пред съда.
Желая ти успех.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.