|
Тема
|
Въпрос за решение на АКТ
|
|
Автор | sickmind (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.06 10:45 |
|
Проблема е следния:
сутринта минавах по околомръсното и свих по симеоновско шосе (за студентски град)..
обаче ме спряха шапкарите и ми написаха атк за преминаване на червен светофар... написах възражение, че съм бил влязъл в кръстовището когато е светнало жълто и че не може да се премине по друг начин.
Интересува ме, решението от акт'а къде се взима в София или Кюстендил (талона трябва да си го взема в Кюстендил, там ми е издадена книжката).
Искам да пусна жалба и за това ме интересува къде да я занеса...
10x in advance
| |
Тема
|
Re: Въпрос за решение на АКТ
[re: sickmind]
|
|
Автор | AcтpaX17 (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.06 11:23 |
|
Като си вземеш талона ще ти дадат решението, т.е. какво ти е наказанието и там ще пише в какъв срок и къде можеш да го обжалваш, това става в града където ти е издадена книжката. Сега какво ще обжалваш, още не си наказан имаш само акта за констатирано нарушение имай търпение докато ти излезе наказателното постановление. Обжалвай до последно, обикновено падат в съда или силно намялят наказанието. Как ще докажат че си минал на червено, да нямат снимка :)
| |
|
Решението за наказнието става в РПУ-то което е съставило акт-а. Първо обжалване става като се пусне жалбата до 3-дневен срок в РПУ-то съставило акта и въпреки всичко ако не си доволен от резултата след излизане на наказателно постановление издадено от РПУ-то съставило акта се изпраща там кадето си регистриран и там ти го връчват след това с него пускаш в СЪД и ако от съда решат че има смисал пускат дело.
УСПЕХ.
| |
Тема
|
[re: sickmind]
|
|
Автор | шибидax (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.06 20:41 |
|
Моята книжка е издадена в София, постоянния ми адрес = личната карта е от Пловдив. Талона си го взимам от Пловдив. Иначе като ходя в КАТ София ми удължават срока на акта.
Така че ако на личната ти карта пише София, от там си търси талона.
За обжалване, не знам, не мога да ти помогна.
| |
Тема
|
[re: шибидax]
|
|
Автор |
327O (непознат
) |
Публикувано | 14.04.06 11:19 |
|
Първоначалното обжалване става в тридневен срок от съставяне на акта. В случая акта е съставен в София затова възражението трябва да се подаде в КАТ София на Дървеница. Вече всички пътни полицаи ги върнаха в Дървеница. Това стана преди две седмици. Вече пътни полицаи по РПУ няма.
След като ти излезе решението а то ще ти излезе там където се водиш на отчет в 7 дневен срок може да подадеш жалба и да обжалваш решението пред съда.
Желая ти успех.
| |
|
|
|
|