|
|
|
Тема
|
X20XEV
|
|
| Автор |
na4red (непознат
) |
| Публикувано | 27.03.06 20:43 |
|
|
Zdraveite na vsi4ki . Izvinqvam se za latinicata no prosto nqmam kirilica na pc-to v momenta a vuprosa ne turpi otlagane . Iskam da popitam dali nqkoi e zapoznat kak to4no stava smqnata na dat4ika za razpredelitelniq val na X20XEV engine (vectra b 2.0 16v)? Sled dalgo lutane po morgite nai nakraq mi pisna da mi kazvat NQMA NQMA ta otidoh i si go kupih nov na siemens -stariq totalno se precaka .Tova koeto me interesuva e dali 6te moga sam da si go smenq ako smqnata e lesna ili ne stava -da otivam na serviz i ako e za serviz kolko dolu gore e normalnata cena za smqna na takuv dat4ik .Pomagaite i predvaritelno blagodarq na vsi4ki za otgovorite
| |
|
Тема
|
Re: X20XEV
[re: na4red]
|
|
| Автор | ecпepo (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.03.06 00:19 |
|
|
Ако имаш инструмент не би трябвало да имаш проблем - но е много възможно да се окаже че проблема не ти е от този датчик а от този на коляновия вал
успех
| |
|
Тема
|
Re: X20XEV
[re: ecпepo]
|
|
| Автор | na4red (Нерегистриран) |
| Публикувано | 28.03.06 21:10 |
|
|
Благодаря ти за помоща - проблема вече е решен . Вчера закупих нов датчик на Siemens (84лв-складова цена) който собственоръчно успях днеска да сменя .Отне ми около час работа (и пот) но поне имаше резултат . Няма конкретно да обяснявам как става самата смяна -решил съм след като се реши съдбата на временно закрития опел форум да публикувам там снимков материал как става конкретно смяната на този датчик ,който заедно с някой други е толкова болна тема за този тип двигатели ! Между другото се учудвам че няма конкретен материал за самата смяна Проблема е доста срещан -надявам се да бъда полезен на всеки един който е решил да го сменя (сам разбира се ) .Иначе самата смяна е около 20-30 лева някаде -въпросът е защо да ги давате след като можете и вие да го направите това -е ако не искате да се цапате е друг въпрос - НА МЕН МИ ХАРЕСВА 
| |
|
|
|
За Омега е, но все пак
| |
|
|
|
бате, в TIS-a всичко си пише :)
| |
|