Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:41 04.05.26 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема колекторинови  
Авторб.м (Нерегистриран)
Публикувано27.02.06 13:37

здравейте!
има ли някой които да е заварявал изх. колектори на своето возило!
с какво и къде може да се направи това упражнение?
(х18хе1-99г.)

Тема Re: колекторинови [re: б.м]  
Автормop (Нерегистриран)
Публикувано27.02.06 16:22

Колега, да не те отчайвам, но няма изход /поне аз не намерих/. Това е производствен дефект. Преди няколко месеца ми се случи, завариха го но пак се пукна. Проблема е, че разширяването на металите е различно. единствен вариант е заваряне с чугунени електроди, но за да стане всичко трябва да свали цялия колектор и да се затопли. Стори ми се много сложно, а и нямам време и се отказах. Ако, решиш може да споделиш мнения

Тема Re: колекторинови [re: мop]  
Авторxapи (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 10:16

това беше една от повредите на моята вектра x18xe не се опитвай да заваряваш купи нови. но съм чувал, че някои заваряват ако колата беше москвич или лада да пробваш но това е вектра 116 к.с. така че развързвай кесията и олекваш с 500 лв.

Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано28.02.06 12:44

Понеже имам същия мотор, ми е интересно да разбера как се разбира че има пукнат колектор, и къде точно се пука? Кажете моля.

Тема Re: колекторинови [re: Bat Jorko]  
Авторб.м (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 14:23

не знам къде точно са се цъфнали ама в началото си мислех че е гарнитура но като я закарах да ми сменят масло ремъци и ролки ми казаха че са ми се пукнали леко колекторите и за сега съм можел така да карам.чува се едно като свистене(все едно духа някой) като дадеш газ и от вътре не мога да го чуя и трябваше един приятел които е по-навътре с нещата да ме светне(иначе кои знае докога шях да си карам така).другия проблем ми е характерния за опел(както няколко пъти съм писал) -проблем с абс и трябва да му обърна и на него внимание

Тема Re: колекторинови [re: xapи]  
Авторб.м (Нерегистриран)
Публикувано28.02.06 14:32

а като цена колекторите нови са около 260-280 лв.( брат ми се занимава с авточасти та от там знам), не са 500 лв. и за какво пък трябва да давам толкова пари ако може да стане с една заварка за 10 лв. да речем

Автор astra76 (fen(ka))
Публикувано28.02.06 21:35

Така и така става въпрос за изходящите колектори при този мотор - дали някой знае на какво може да се дължи едно леко и постоянно овлажняване (или омазнямане, не мога точно да преценя) до двата странични болта, които закрепват колекторните тръби, от страната на щеката за маслото са? Сякаш "цъфка" антифриз от там, възможно ли е да минава някаква водна магистрала, конденз поради необходимост от смяна на гарнитурата ли е или нещо друго? Някакви идеи? Гарнитурата на колекторите е сменяна веднъж преди 3-4 години!

Тема Re: колектори [re: astra76]  
Автор javor_k (минаващ)
Публикувано28.02.06 23:03

Пробвай с притягане леко на болтовете на колектора. Обаче може гарнитурата от непритегнати бортове пак да е издухала

Заваряване с чугунен електрод е доста скъпо. Мерят колко сантиметра е пукнатината и в зависимост от това определят цената на заварката. Може и до 60-70 лева да излезе. Ще държи.

Автор delstam (непознат)
Публикувано01.03.06 18:12

Наскоро и на мойта Омега се пукнаха и ги заварявах. Излезна ми 55 лв. Оттогава 2 месеца и засега да чукам на дърво няма проблем. Преди това търсих 2-ра ръка, но хем не намерих много голям избор, само1 чифт и то също спукан.

Тема Re: колекторинови [re: delstam]  
Авторb.m (Нерегистриран)
Публикувано02.03.06 08:42

кажи с какво ги заварява де. това е целта на заниманието!!! с чугунени електроди ли? а дали ще стане с оксижен?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.