Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:24 03.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема СТАРТИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛ -АСТРА 1.6 МОНОнови  
Авторventzi (Нерегистриран)
Публикувано21.02.06 13:16

Колеги
От два дни имам проблем с паленето на двигателя.Когато е студен неможе да запали на стартер а при бутане запалва.Когато загрее няма проблем докато изтине.След това отново трябва да се бутне или тегли с друг автомобил.Някой да има идея къде да търся повредата?
Благодаря Ви предварително.

Тема Re: СТАРТИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛ -АСТРА 1.6 МОНОнови [re: ventzi]  
Автор javor_k (минаващ)
Публикувано21.02.06 15:45

Да разбирам, че проблема не е в акумулатора. Според мене някъде не достига напрежение докато въртиш стартера, който консумира много. Тези Астри доколкото знам имат комутатор, който при ниски напрежения под 10 волта не може да сработи добре и колата не може да запали. Измери напрежението на клемите на акумулатора за всеки случай докато въртиш стартера.

Аз имах проблем със замасяването на двигателя към шасито. Там връзката не беше добра. Оправих, почистих и стартера започна да си върти нормално и колата да си пали нормално.

Но от кабели и свещи не е! Успех! Пиши резултата.

Тема Re: СТАРТИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛ -АСТРА 1.6 МОНОнови [re: javor_k]  
АвторToдop Живkoв (Нерегистриран)
Публикувано21.02.06 18:53

Здрасти отново.Ама се чудя,дали не е от горивната система.Защото като я запалиш дето казваш с дърпане и поработи малко си качва горивото ,но после като поседи може и да се връща обратно.Не съм обръщал много внимание на тоя модел ,ама де да знам може и да е от това.И после додето качи отново да въртиш като щурав ,макар ,че в студено време бензинът в карбуратора се изпарява по- бавно.Все пак провери.

Тема качва горивото ,но после като поседи може и да сенови [re: Toдop Живkoв]  
Автор maistorabg (GSIманияк)
Публикувано21.02.06 21:17

връща го в колонката на бензинджийницата
и на касата ти правят ресто
Приятел виж си стартера бе,от кога не си му правил профилактика,дърпа ти тока и напрежението спада/износени втулки,четки/
Айде със здраве

Тема ОФФнови [re: Toдop Живkoв]  
Публикувано21.02.06 21:21

бай тошо,ти от кой цирк изкокна бе
Отвреме на време трябва да се появяват такива кът теб да има хумор в тоя форум,на половината са им увиснали носовете от кахъри

Тема много ОФФФФФФФФнови [re: Toдop Живkoв]  
Публикувано21.02.06 21:27

""качва горивото ,но после като поседи може и да се връща обратно.Не съм обръщал много внимание на тоя модел ,ама де да знам може и да е от това."""
Шъ гу запиша у "Златния фонд " на форума

Тема Re: много ОФФФФФФФФнови [re: maistorabg]  
Авторespero (Нерегистриран)
Публикувано21.02.06 22:25

Маи и други неща ще се наложи да запишеш - не съм 100% сигурен но маи на този модел стартера му е на лагери а не на втулки

Тема Re: много ОФФФФФФФФ [re: espero]  
Автор apekc (вижда всичко)
Публикувано21.02.06 22:40

espero e прав, на втулки е.
И аз имах такъв проблем.(пише го някъде из форума)
Отне ми много време и средства докато разбера, че е от комутатора.
Не прави моята грешка, закарай я в сервиз.

И въпреки всичко, комутатора трябва да се смени.

Тема Re:dopalnenieнови [re: apekc]  
Авторventzi (Нерегистриран)
Публикувано22.02.06 09:26

Забравих да кажа,че колата я карам повече на газ.Снощи я тествах по метода на кламера.Показа код 45-богата смес -бях я карал на газ.Днес сутринта минах на бензин и след 15 км. отново показа код 45-ламбда сонда.Някой знаели как може да се проверих с подръчни средства дали това не палене е от сондата.Вчера ми казаха от сервиз ,че може да е от бубинка или комутатор.Ще проверя и стартера за някакъв проблем.Досега не съм имал проблем с паленето дори при последните ниски температури.Информация за този комутатор и бобинка-цена и качество.Благодаря.

Тема Re: много ОФФФФФФФФнови [re: espero]  
Публикувано22.02.06 13:09

"Делко" е на втулки приятелю,Валео са с един иглен лагер на редуктора,а на капака са с втулка,която се разбива.До сега не съм срещал лагера да даде фира.Стопляш ли

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.