|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Скоростомера
|
|
Автор |
Gaspode (the wonder dog) |
Публикувано | 07.02.06 15:16 |
|
Забелязах наскоро нещо странно - когато съм спрял на светофар стрелката на скоростомера от време на време подскача до към 20 и после пак се връща на 0. По време на движение не я виждам да скача - стабилно (и предполагам вярно) си показва скоростта. Не съм я гледал специално (ще проверя днес) но преди да тръгна докато загрява колата не съм я виждал да подскача. Някакви идеи?
I can explain it in Dog, but you only listen in Human.
| |
|
Преди години имах подобен проблем с един Фиат, само че скачаше оборотомера... Оказа се проблем в електронното запалване. Като начало си свали капачката на делкото и поогледай!
Home of the Brave
| |
Тема
|
Re: Скоростомера
[re: Porcaro]
|
|
Автор | vectrafen (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.02.06 20:02 |
|
i az s moqta vectra imah problem s oborotomera, podska4a6e, okaza se ot disrtribytornata kapa4ka
| |
Тема
|
[re: Gaspode]
|
|
Автор | Ecпepo (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.02.06 20:40 |
|
Абе вие сте уникални един не чул друг не разбрал
Първият забравил да напише кво кара валяк ли балканче ли - втория и третия пък му обясняват щуротии за съвсем други неща.
Абе пази боже
| |
Тема
|
[re: Ecпepo]
|
|
Автор | Фak ecпepo (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.02.06 09:30 |
|
Куре, като нямаш какво да кажеш по въпроса просто замълчи. Не си длъжен да изказваш мнение
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 08.02.06 16:06 |
|
Бях се засилил да отговарям... ама нейсе... ще си го спестя. И понеше наистина никой не е длъжен да чете и другите теми, нито пък да помни, ще кажа - Зафира карам. 2001 г. 1-8 бензин, тъмно зелена, металик. Това, надявам се, помага... Айде сега сподели какъв може да е проблема конкретно на този автомобил...
| |
Тема
|
[re: Gaspode]
|
|
Автор | Ecпepo (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.02.06 00:41 |
|
Това е нещо друго просто не съм врачка да знам кои какво кара и ако погледнеш досегашните ми постове ще видиш че не си чеша езика
Питам за модела защото има значение товоят трябва да е електро което означава че един индукционнен датчик дава инфо на стрелката ти - колкото по бързо караш толкова повече инпулси и стрелката показва повече но когато си в покои няма движение на датчика и не би трябвало да мърда което означва че вероятно имаш проблем с този датчик - при теб би трябвало да се намира върху скоростната кутия и от него трябва да излизат наи малко три кабела - наи добре ако имаш познат с подобна кола да го смениш за проба да не се набутваш защото също може да бъде и от лош контакт на кабели, лоша маса на купето или проблем в скоростомера
На теб успех а на тези по горните дето не могат да направят разлика между скоростомер и оборотомер по добре да си траят да не им четат хората простотиите
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 14.02.06 13:50 |
|
Като начало - 10х за отговора.
При мен на скоростната кутия няма датчик. Инфото за скоростта се взема от същото място, от където се взема инфо за АБС-а - предното ляво колело (а може да е и същия датчик? ама не вярвам - нали за АБС-а има датчици на всяко колело). За да ми е гадно на мене, разбира се, датчика е капсулован в главината (май) и номера с "вземи за проба от приятел" няма да сработи.
Интерестото е, че не съм забелязал повече подобно поведение... дали е било някаква случайна флуктоация или да не бързам да се радвам?
Втори ден се мъча да постна това съобщение... Баси дир.а 
| |
|
Информацията за скоростта идва от блока за управление на ABS-a a не от датчика на конкретно колело. Ако имаш проблем с някои от датчиците по колелата ще светне лампата за ABS-a малко след като потегли колата или даже по-рано.
Скоростомера на таблото е просто един волтметър. За да се открие причината трябва да се мери отзад на таблото извода за скоростта да ли не се мени стойността при спряла кола и ако не се сменя стойността значи е нещо в таблото, ако си мени
стойността значи е в блока за ABS-a (мн.малко вероятно) кабел или конектор. Информация за скоростта се подава и на блока показващ темперетаурата и на др.такива, така че вероятно е кабел или конектор, но ако не го прави често трудно ще се хване.
Ако не е купувана нова, вероятно е таблото или конектора отзад се е размърдал. Станало е когато са коригирали показанията за изминатите километри ... 
| |
Тема
|
[re: Stevek]
|
|
Автор |
Публикувано | 15.02.06 10:42 |
|
АБС-а работи, скоростомера също - само веднъж (т.е. няколко пъти но в един ден) наблюдавах този странен ефект. Километрите не са връщани със сигурност, но това не значи, че не е възможно да са се размърдали конекторите...
Както и да е, няма какво да го гоня повече тоз проблем... още повече, че не го виждам напоследък... Поне научих още нещо за устройството на автомобила си , за което благодаря на отговорилите.
Поздрави 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|