Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:56 14.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Razhod na masloнови  
Автор42O1 (Нерегистриран)
Публикувано02.02.06 18:00

Interesuva me kolko triabva da e razhoda na maslo na 1000km.na Opel Astra X14XE-Ecotec-1996g. na 130000km.

Тема Re: Razhod na masloнови [re: 42O1]  
Авторyadren (Нерегистриран)
Публикувано02.02.06 19:06

Znachi razhoda na maslo na edna kola na 1000km. ne trqbva da nadvishava 7% ot obema na kartera i!Tova go znam ot glavniq menidjer na Castrol za Bylgariq!Maslata se pravqt spored avtomobila v smisyl che na tvoqta Astra ne moje da i slojish pylna sintetika,zashtoto e mnogo rqdko/kato voda e/ i shte go gori ili shte izbie prez nqkoq garnitura!Astrata ti e za 10W-40 polusintetika!Proizvoditelq na edin avtomobil kazva s kakvo maslo da se kara toi i kolko vreme da stoi masloto v sistemata mu/ne poveche ot godina pri vsichki vidove masla/,a ne proizvoditelq na masloto.Dano da sym ti ot polza!Aide leka,meka i po-poleka na pytq!

Тема Re: Razhod na masloнови [re: 42O1]  
Авторveco (Нерегистриран)
Публикувано02.02.06 22:11

1996г.-130000???? Аз поне не вярвам в такива чудеса.Ако км. са реални едва
ли щеше да пипа маслото.

Тема Re: Razhod na masloнови [re: yadren]  
Автор42O1 (Нерегистриран)
Публикувано03.02.06 04:32

Blagodaria na kolegata Yadren

Тема Re: Razhod na masloнови [re: veco]  
АвторKopca-pя (Нерегистриран)
Публикувано03.02.06 11:35

Какво учудващо има в това, че колата е на 130к км. Моята Корса '94 беше на 97к км - стига да върви с "безспорните доказателства" за това - TUV, сервизни книжки, волан, педали, тапицерия, компресия и т.н.
Ecotec мотора на Опел винаги се е "отличавал" с повишен разход на масло - мисля, че имаше много подробна тема преди 3-4 месеца във форума.
Леко и безаварийно!

Тема Re: Razhod na masloнови [re: Kopca-pя]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано03.02.06 15:06

Дааа - а моя кадет беше на 10 години навремето и километража показваше 65000 км и съм сигурен че беше на толкова!

PS: Само да уточня че той е до 99999 км и след това се превърта, така че на колко по 65 000 км е никой не знае. TUV и другите простотии се фалшифицират извънредно лесно.

Тема Re: Razhod na masloнови [re: imitev]  
Автор Slim11 (непознат)
Публикувано03.02.06 15:35

Да много добре си му го написал за преподавателя и висшето образование, това за разхода на автомобили след 2002г. е "брилянтно " разбрах какъв сервизен екип имат Тим Ауто, а някой може ли да ми отговори защо моята Vectra A 1.8i над 300000 х. км. последните 100000х. сам ги навъртиал аз от както е имам и карана само със SELENIA Gold Syntetic 10W40 , без да са и правени промивки и други глупости лично го сменям не гори повече от 200грама на 10000 х. км.

Тема ??? хил. километранови [re: imitev]  
АвторCorsa-pя (Нерегистриран)
Публикувано03.02.06 15:55

imitev - - представям си как германеца зарязва работа, тръгва да фалшифицира TUV, другите документи, превърта километража, сменя волан, педали, скоростен лост и тапицерия и продава колата за 700-800 евра! Реализирал е голяма печалба! Все пак не говорим за S-класи, за която съм чувал че настройката на ел. километража "струвала" няколко хил. евра. Виж за "италиянките" сигурно е така!
Леко и безаварийно.

Тема Re: до корсарянови [re: Kopca-pя]  
Авторxapи (Нерегистриран)
Публикувано03.02.06 15:59

екотека не се отличава с висок разход на масло. единствено 1.616в до 1999 г. има производствен дефект, който се отстранява със смяна на главата.при рестайлинговите вектри това е решено, а що се отнася до разни тюфове, педали и волани това са приказки за наивници на пазар Горубляне.
в европа дизел се кара по 40 000 км. на година а бензин по 20 - 25 000 км. аз самият в бг минавам по 25 000 г. така че 10 г. кола на 130 000 км. няма но всички на горубляне са на толкова, първи собственик с тюв и са карани от пенсионер който е ходил с колата за хляб.

Тема а като цяло за разхода, маслата и т.н.нови [re: xapи]  
Автор PRlNCE ZANDOR (vodoun)
Публикувано03.02.06 16:08

а разхода на масло минава ли ти 500мл на 10000 работата не е на добре освен ако не караш много спортно.
имам c16nz и го карам с пълна синтетика като вода 5w40 и разхода ми е около 150-200мл на 10000км.
Имам и c14se и го карам с 10w40 и харчи нищо на 10000, поне не се забелязва, реално да харчи 200мл на 10000.
А за колите от Германия ще кажа едно, може би на 100 коли внесени от там 5-6 са директно от собственик на реалната цена, другите за взети на символична цена с дефект или на много километри и още там ги обработват.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.