|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Мяза на вечно отворен термостат...
|
|
Автор |
Porcaro (Нервак) |
Публикувано | 15.01.06 20:30 |
|
При нормално градско каране стрелката за температурата с мъка стига малко над синята зона. При яко задръстване вдига до чертата, перката ми се включи само веднъж, при запалена кола на място след 15-20 мин. Май не е нормално при градско да не вдига стрелката... иначе парното е ОК.
Дали е рано отварящ или постоянно отворен термостат и как се отразява това на разхода? За инфо - на градско подминава 10/100
Home of the Brave
| |
Тема
|
Re: Мяза на вечно отворен термостат...
[re: Porcaro]
|
|
Автор |
apekc (вижда всичко) |
Публикувано | 15.01.06 22:25 |
|
Термостата е. Не се чуди, сменяй смело.
И при мен беше така. Като смених термостата, колата заработи по тихо, икономично. Да не говорим за парното.......
И въпреки всичко, комутатора трябва да се смени.
| |
|
Направо си е отворен термостата нонстоп и колата е постоянно студена,за това ти вдига разхода,сменяй го,ще спестиш пари от горивото
не всеки който ти сере на главата ти мисли злото
| |
Тема
|
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 16.01.06 01:10 |
|
Не с рогата толкоз бързо!
Може датчика или таблото да правят номера!
Просто провери като позагрее леко моторетката и тръгне да мърда стрелката в синьото дали маркуча който влиза в радиатора отляво (пасажерския) е топъл и радиатора е започнал да се загрява. Ако да - термостата е за смяна. Ако не - малко повече изследвания ще ти са необходими.
| |
Тема
|
|
|
Автор | oтkaтa (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.06 09:33 |
|
перката при колко градуса ти се включи при 100ли, че ако пак е била долу стрелката - датчик и табло
| |
Тема
|
[re: oтkaтa]
|
|
Автор |
Porcaro (Нервак) |
Публикувано | 16.01.06 18:04 |
|
Перката си се включи малко над чертата за 90 градуса - нормално, винаги е било така.
Home of the Brave
| |
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор |
Porcaro (Нервак) |
Публикувано | 16.01.06 18:08 |
|
Утре сутринта ще проверя, но съм почти сигурен, че радиатора почва да се затопля още в началото, защото след 5 мин. каране (до детската градина ) стрелката още не се е помръднала, а при влажно време имам леки изпарения откъм радиатора.

Home of the Brave
| |
Тема
|
Явно е термостата...
|
|
Автор | Porcaro (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.06 10:48 |
|
дайте идея за свестен термостат , магазин и цена, по възможност. В София. А, ако има значение - Астра С16NZ
| |
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор |
astrio (nachinaesht) |
Публикувано | 18.01.06 01:18 |
|
А какви са тези малко повече изследвания, че и аз го имам този проблем ама не е от термостата???
| |
|
Simeon 151 - 10lv - 1 godina garancia
0898598196 niki
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|