Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:54 14.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема странен проблем с електричествотонови  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано29.12.05 15:24

Нещо странно се случва с моята кола Vectra GT (C20NE).

Миналата седмица паркирах в центъра и след 2 часа не успях да запаля в продължение на 10 минути. Оставих колата и като се върнах на другия ден с приятели да я издърпаме запали от раз.

От тогава не бях имал никакви проблеми до вчера.

Като си тръгвах от работа към 19:30 вечерта, запалих и започна да се чува много странен шум - като триене, като натисках спирачката така на място шумът заглъхваше. Реших да загася и пак да запаля. Е, хубаво загасих, но като се опитах да запаля изобщо не успях, дори не включи и на контакт, т.е. таблото не се палеше. Лампичките в купето също престанаха да могат да се пускат - изобщо цялото електро-захранване си отиде. Рекох си да отворя вратата да видя дали ще се пусне лампичката и като я отворих, алармата се включи и токът се завърна. Запалих си като пич без следа от онзи шум.

Какъв може да е проблемът?

Everything louder than everything else...

Тема Ясен е проблема-нови [re: Dakota]  
Автор3ъл Дyx (Нерегистриран)
Публикувано29.12.05 15:52

имало е зъл дух и като си светнал лампата е избягал.
Може да си прегледаш клемите на акумулатора и по-точно връзката между кабелите и клемите.
Също и самия акумулатор, особено ако е стар.
А има вариант и да имаш някаква шибана сложна аларма, въпреки, че включването й е в резултат на спада на напрежението. От друга страна непаленето в продължение на 10 мин. може и да е свързано с нея.

Тема Подобен проблемнови [re: 3ъл Дyx]  
Автор todor (непознат)
Публикувано29.12.05 15:56

И аз имах подобен проблем - от време на време прекъсваха част от ел. уредите в купето. Няколко пъти се оправяше с отваряне на вратата и съответно светване на плафона, но последния път не можа да се оправи от само себе си и ходих на майстор. Оказа се, че този дето ми е слагал алармата не е направил някаква свръзка като хората...

Тема аларманови [re: 3ъл Дyx]  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано29.12.05 17:13

Акумулаторът си ми е добре, прегледах го първо него.

Предполагам, че е от алармата нещо.

Тема Re: странен проблем с електричествотонови [re: Dakota]  
Автор Bat Jorko (BrightSide Jedi)
Публикувано29.12.05 18:57

Преди години карах един Фиат Фиорино. Гаснеше ми в движение. Цаката му беше контакта на клемата на акумулатора към кабела да се "раздвижи", или да се тръкне малко със фина шкурка.

Та значи имай и това пред вид.

Автор maistorabg (GSIманияк)
Публикувано30.12.05 11:45

Незабравяй че трябва да имаш хубава маса.Ако се съмняваш,пусни един кабел от минуса на акомулатора към самия двг.
Успех

Тема Re: странен проблем с електричеството [re: maistorabg]  
Автор Dakota (erotoman)
Публикувано30.12.05 12:05

Ами да, това е ясно, но мен ме притеснява дискретния характер на прекъсването. Двигателят или работи безупречно или, както се случи два пъти вече, изобщо не пали.

Тема Колкото повече се замислям...нови [re: Dakota]  
Автор3ъл Дyx (Нерегистриран)
Публикувано30.12.05 13:41

толкова повече ми се избистря идеята, че проблема идва от алармата. Предполагам, че тя е направена да прекъсва тоците към ключа и таблото. Най-вероятно нещо в нея се е скапало... Ако не разбираш от електротехника и електроника, отиди някъде, където монтират аларми за консултация. Ако имаш желание поразглоби около волана и контактния ключ и разгледай кабеляците - търси нарушена изолация, лош контакт или студена спойка. Успех!
И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!!!

Тема Re: Колкото повече се замислям...нови [re: 3ъл Дyx]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано02.01.06 00:20

Ако наистина са пипали тоците към таблото може и просто нагорели контакти на релето на алармата да са. Веднъж ок, след това няма контакт. Ама това може лесно да се провери като се изключи и включи няколко пъти алармата. Ако това оправя нещата (поне от време на време) проблема е там. Ако не търсенето продължава
Поздрави
PS: Мразя съобщението "Това мнение вече съществува..."

Авторkaтepин (Нерегистриран)
Публикувано02.01.06 18:25

пич - много кофти, смени си колата.

Моята тъща кара опел вектра. един пат на светофара колата и изгасна и се заключи. трябваше да вика пътна помощ.

Аз имах омега един ден просто се развали електрониката и побелях.

Купи си зефира дизел след 2003

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.