|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
странен проблем с електричеството
|
|
Автор |
Dakota (erotoman) |
Публикувано | 29.12.05 15:24 |
|
Нещо странно се случва с моята кола Vectra GT (C20NE).
Миналата седмица паркирах в центъра и след 2 часа не успях да запаля в продължение на 10 минути. Оставих колата и като се върнах на другия ден с приятели да я издърпаме запали от раз.
От тогава не бях имал никакви проблеми до вчера.
Като си тръгвах от работа към 19:30 вечерта, запалих и започна да се чува много странен шум - като триене, като натисках спирачката така на място шумът заглъхваше. Реших да загася и пак да запаля. Е, хубаво загасих, но като се опитах да запаля изобщо не успях, дори не включи и на контакт, т.е. таблото не се палеше. Лампичките в купето също престанаха да могат да се пускат - изобщо цялото електро-захранване си отиде. Рекох си да отворя вратата да видя дали ще се пусне лампичката и като я отворих, алармата се включи и токът се завърна. Запалих си като пич без следа от онзи шум.
Какъв може да е проблемът?
Everything louder than everything else...
| |
Тема
|
Ясен е проблема-
[re: Dakota]
|
|
Автор | 3ъл Дyx (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.05 15:52 |
|
имало е зъл дух и като си светнал лампата е избягал.
Може да си прегледаш клемите на акумулатора и по-точно връзката между кабелите и клемите.
Също и самия акумулатор, особено ако е стар.
А има вариант и да имаш някаква шибана сложна аларма, въпреки, че включването й е в резултат на спада на напрежението. От друга страна непаленето в продължение на 10 мин. може и да е свързано с нея.
| |
Тема
|
Подобен проблем
[re: 3ъл Дyx]
|
|
Автор |
todor (непознат) |
Публикувано | 29.12.05 15:56 |
|
И аз имах подобен проблем - от време на време прекъсваха част от ел. уредите в купето. Няколко пъти се оправяше с отваряне на вратата и съответно светване на плафона, но последния път не можа да се оправи от само себе си и ходих на майстор. Оказа се, че този дето ми е слагал алармата не е направил някаква свръзка като хората...
| |
|
Акумулаторът си ми е добре, прегледах го първо него.
Предполагам, че е от алармата нещо. 
| |
Тема
|
Re: странен проблем с електричеството
|
|
Автор |
Bat Jorko (BrightSide Jedi) |
Публикувано | 29.12.05 18:57 |
|
Преди години карах един Фиат Фиорино. Гаснеше ми в движение. Цаката му беше контакта на клемата на акумулатора към кабела да се "раздвижи", или да се тръкне малко със фина шкурка.
Та значи имай и това пред вид.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
maistorabg (GSIманияк) |
Публикувано | 30.12.05 11:45 |
|
Незабравяй че трябва да имаш хубава маса.Ако се съмняваш,пусни един кабел от минуса на акомулатора към самия двг.
Успех
| |
Тема
|
[re: maistorabg]
|
|
Автор |
Dakota (erotoman) |
Публикувано | 30.12.05 12:05 |
|
Ами да, това е ясно, но мен ме притеснява дискретния характер на прекъсването. Двигателят или работи безупречно или, както се случи два пъти вече, изобщо не пали.
| |
Тема
|
Колкото повече се замислям...
|
|
Автор | 3ъл Дyx (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.12.05 13:41 |
|
толкова повече ми се избистря идеята, че проблема идва от алармата. Предполагам, че тя е направена да прекъсва тоците към ключа и таблото. Най-вероятно нещо в нея се е скапало... Ако не разбираш от електротехника и електроника, отиди някъде, където монтират аларми за консултация. Ако имаш желание поразглоби около волана и контактния ключ и разгледай кабеляците - търси нарушена изолация, лош контакт или студена спойка. Успех!
И ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!!!
| |
Тема
|
Re: Колкото повече се замислям...
[re: 3ъл Дyx]
|
|
Автор |
PRR (Stranen) |
Публикувано | 02.01.06 00:20 |
|
Ако наистина са пипали тоците към таблото може и просто нагорели контакти на релето на алармата да са. Веднъж ок, след това няма контакт. Ама това може лесно да се провери като се изключи и включи няколко пъти алармата. Ако това оправя нещата (поне от време на време) проблема е там. Ако не търсенето продължава  
Поздрави
PS: Мразя съобщението "Това мнение вече съществува..."        
| |
Тема
|
|
|
Автор | kaтepин (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.01.06 18:25 |
|
пич - много кофти, смени си колата.
Моята тъща кара опел вектра. един пат на светофара колата и изгасна и се заключи. трябваше да вика пътна помощ.
Аз имах омега един ден просто се развали електрониката и побелях.
Купи си зефира дизел след 2003
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|