|
|
|
Тема
|
хидравлична помпа
|
|
| Автор | kris (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.05 10:42 |
|
|
Здравейте колеги,
от известно време имам проблем с хидравликата и днес ходих на майстор, същия останови, че хидравличната помпа си е заминала и не подлежи на ремонт. Ходих по моргите за помпа втора ръка и установих, че цената им е около 150 лв. Моля споделете някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и дали наистина старата помпа не подлежи на ремонт. Ако подлежи какво излиза като крайна цена. Благодаря предварително.
| |
|
Тема
|
Re: хидравлична помпа
[re: kris]
|
|
| Автор | пaф (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.05 11:36 |
|
|
Моргата .....
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
тeмп (временно) |
| Публикувано | 22.11.05 11:44 |
|
|
В Техническия Университет - София има такава работилница. Мисля, че в блок 11 се намира. Там са ми ремонтирали помпата за 70-80 лв.
| |
|
Тема
|
[re: тeмп]
|
|
| Автор |
stolu (Astra 1,7D '92) |
| Публикувано | 22.11.05 12:10 |
|
|
Колега отиди при друг майстр да я види и той да си каже мнението.
| |
|
Тема
|
[re: stolu]
|
|
| Автор | kris (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.11.05 13:14 |
|
|
Ходих и при друг майстор, който така да се каже потвърди диагнозата. Според мен можеби наистина имат право, тъй като започна да избива мосло. Първо изби от към капачката на казанчето, в последствие изби някаде от долу - в близост до хидравличната помпа.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Бaтe Beco (Vectra 2.0i CD) |
| Публикувано | 22.11.05 14:19 |
|
|
Помпите на по-новите коли наистина не подлежат на ремонт. Капсоловани са и нямат затваряне, иначе лесно се отварят. Аз сменях помпа на скоро, сложих пак оригинална, но от морга купена, 250 кинта ми взеха, нова беше 1000. Колата не е Опел обаче.
Всичко е въпрос на гледна точка!
| |
|
|
|
Ако колата ти е Vectra А 88-95г. нямаш никакъв проблем да си смениш лагера на помпата шайбата се избива със специален Г-ен ключ цепен на две после се отваря зегерката на задния капак на помпата и вала и турбината си излизат има два момента или турбината ти си е заминала- малко вероятно или както аз смятам лагера ти е отишал поради това приплъзва и не върти турбината затова ти тече от казанчето и от кечето защото не прави кръг, смени лагера като внимавай или им стой на главата да не повредят кечето защото никъде го няма гаден размер е и си готов
| |
|
Тема
|
[re: Slim11]
|
|
| Автор | Kris (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.11.05 10:36 |
|
|
Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка се оказа, че помпата подлежи на ремонт, който ми направиха и то на много разумна цена. От днес отново имам хидравлика, което си друга работа при шофиране. Ако някой от Пловдив или от района има проблем с хидравликата, мога да го насоча за сервиза. Пишете на krasi73zm@abv.bg
| |
|
|
|
|