Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:11 05.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема хидравлична помпанови  
Авторkris (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 10:42

Здравейте колеги,
от известно време имам проблем с хидравликата и днес ходих на майстор, същия останови, че хидравличната помпа си е заминала и не подлежи на ремонт. Ходих по моргите за помпа втора ръка и установих, че цената им е около 150 лв. Моля споделете някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и дали наистина старата помпа не подлежи на ремонт. Ако подлежи какво излиза като крайна цена. Благодаря предварително.

Тема Re: хидравлична помпа [re: kris]  
Авторпaф (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 11:36

Моргата .....

Тема Re: хидравлична помпанови [re: kris]  
Автор тeмп (временно)
Публикувано22.11.05 11:44

В Техническия Университет - София има такава работилница. Мисля, че в блок 11 се намира. Там са ми ремонтирали помпата за 70-80 лв.

Тема Re: хидравлична помпанови [re: тeмп]  
Автор stolu (Astra 1,7D '92)
Публикувано22.11.05 12:10

Колега отиди при друг майстр да я види и той да си каже мнението.

Тема Re: хидравлична помпанови [re: stolu]  
Авторkris (Нерегистриран)
Публикувано22.11.05 13:14

Ходих и при друг майстор, който така да се каже потвърди диагнозата. Според мен можеби наистина имат право, тъй като започна да избива мосло. Първо изби от към капачката на казанчето, в последствие изби някаде от долу - в близост до хидравличната помпа.

Тема Re: хидравлична помпанови [re: kris]  
Автор Бaтe Beco (Vectra 2.0i CD)
Публикувано22.11.05 14:19

Помпите на по-новите коли наистина не подлежат на ремонт. Капсоловани са и нямат затваряне, иначе лесно се отварят. Аз сменях помпа на скоро, сложих пак оригинална, но от морга купена, 250 кинта ми взеха, нова беше 1000. Колата не е Опел обаче.

Всичко е въпрос на гледна точка!

Тема Re: хидравлична помпанови [re: Бaтe Beco]  
Автор Slim11 (непознат )
Публикувано24.11.05 16:29

Ако колата ти е Vectra А 88-95г. нямаш никакъв проблем да си смениш лагера на помпата шайбата се избива със специален Г-ен ключ цепен на две после се отваря зегерката на задния капак на помпата и вала и турбината си излизат има два момента или турбината ти си е заминала- малко вероятно или както аз смятам лагера ти е отишал поради това приплъзва и не върти турбината затова ти тече от казанчето и от кечето защото не прави кръг, смени лагера като внимавай или им стой на главата да не повредят кечето защото никъде го няма гаден размер е и си готов

Тема Re: хидравлична помпанови [re: Slim11]  
АвторKris (Нерегистриран)
Публикувано25.11.05 10:36

Благодаря на всички за мненията. В крайна сметка се оказа, че помпата подлежи на ремонт, който ми направиха и то на много разумна цена. От днес отново имам хидравлика, което си друга работа при шофиране. Ако някой от Пловдив или от района има проблем с хидравликата, мога да го насоча за сервиза. Пишете на krasi73zm@abv.bg

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.