Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:58 13.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Въпрос за пререгистрациянови  
АвторastraD (Нерегистриран)
Публикувано22.10.05 21:54

Възможно ли е да стана собственик на автомобил с корозирал номер на рамата(не се чете)? Автомобила е с български номера, но понеже е от друг град трябва да ги сменя, но дали ще може????
Ако някой знае нещо, ще му бъда благодарен ако помогне

Тема Re: Въпрос за пререгистрациянови [re: astraD]  
Автор Gorchev (минаващ)
Публикувано22.10.05 23:11

Po princip ima dva varianta.Ediniq e da te pratqt za da ti nabiqt nov nomer (na bus sa go pravili na edin poznat) i da te registrirat s nego.Drugiq e da se doverqt na stariq talon i samo da prepi6at nomera ako vidqt 4e pone nqkoq bukva/cifa suvpada.S edna duma nikoi ne moje da ti kaje kakvo 6te re6at.
Uspeh!

Тема Re: Въпрос за пререгистрациянови [re: Gorchev]  
АвторAstraD (Нерегистриран)
Публикувано23.10.05 05:48

Къде са го пращали твоя познат за нов номер, и колко му излезе в пари и време?

Тема Re: Въпрос за пререгистрациянови [re: astraD]  
Автор astra76 (fen(ka))
Публикувано23.10.05 21:28

Ако не се четат 1 или 2 букви/ цифри, не е проблем, ще ти пререгистрират колата и ще те изпратят да ти набият нов номер на шасито, защото има вероятност след време вече нищо да не се вижда! Ако пък вече нищо не се чете, по-добре не купувай колата, защото ще ти откажат регистрация в КАТ (не може да се докаже фабричния номер на рамата), в най-добрия случай ще трябва да продължиш да караш със старите номера, и ако решиш един ден да я продаваш - по същия начин!
Какъв е този опел с ръжда по номера на шасито - сигурно е удрян там, или е много изтормозена колата, или май не става въпрос за опел, а друга марка!
Ако се наложи пренабиване, го правят в КАТ, след преминаване на комисия, поне във Варна е така!

Редактирано от astra76 на 23.10.05 21:30.

Тема Re: Въпрос за пререгистрациянови [re: astra76]  
АвторacтpaД (Нерегистриран)
Публикувано24.10.05 21:22

Не става въпрос за опел, а за бус 1993г. Харесах го и искам да го купя
но съществува този проблем с номерата! Но си мисля че все някак си трябва
да има законов начин да се оправи това, надявам се

Тема Re: Въпрос за пререгистрациянови [re: acтpaД]  
Автор astra76 (fen(ka))
Публикувано24.10.05 21:53

Ами сигурно е Фиат Дукато (пежо J5 или ситроен) - при тях е характерен този проблем! Нямаш ли номер на шаси - няма оправия, вярвай ми! Ще се наложи да го караш със старата регистрация, да не говорим че като отидеш в КАТ, първо ще ти пуснат и една преписка дали не е краден буса и дали това е същия бус, за който става въпрос по талон! После правят разследване, даваш показания пред дознател как и от къде си го купил и след 3 месеца делото приключва - няма престъпник, но не може и да се докаже, че това е същия бус, който някога е бил регистриран в КАТ с това шаси! Презумпцията е: като видиш, че започва да ръждясва шасито, сам отиваш в КАТ да го пренабият, за да не се стигне до тази ситуация! Сори, но това са фактите - личен опит!!!

Тема аз нямам номер на двигателя [re: astraD]  
Авторблaroй (Нерегистриран)
Публикувано24.10.05 22:14

На шасито номера е добре, но в талона ми пише "двигател не се чете", въпреки, че колата е само 6-годишна. Ама не съм имал проблеми при регистрацията.

Тема Re: аз нямам номер на двигателянови [re: блaroй]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано25.10.05 11:47

Почти всички автомобили вкарани от Холандия са така (може и от другаде ама аз не знам...). Като вкарвах мойта вектричка писаха "номер на двигател: не се чете". Това е защото холандците не го пишат в талона за регистрация...
Друго е за шасито!
Поздрави

Тема Re: Въпрос за пререгистрациянови [re: astra76]  
АвторastraD (Нерегистриран)
Публикувано25.10.05 17:42

Багодаря за информацията Астра76, май ще се откажа , не ми се кара автомобил с чужда регистрация, пък и го плащаш но не си собственик и това не ми харесва.
Човека спомена нещо за купуване на нова регистрация от такъв бус, но и това нещо не ми е ясно как ще стане.

Тема Re: аз нямам номер на двигателянови [re: PRR]  
Автор astra76 (fen(ka))
Публикувано25.10.05 21:47

Номера на двигателя е бил ръждясал, и за това не се чете, а не защото холандците не го пишат!!! Това не е никакъв проблем за регистрация!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.