Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:08 05.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Как да източа антифриза на Вектра А?нови  
Автор тeмп (временно)
Публикувано10.10.05 11:22

Здравейте колеги,

Трябва да си сменя охл. течност, но не съм сигурен как точно да източа старата. Преди няколко седмици ми се проби един от маркучите към парното и го смених. Сега карам с вода, но вече падат температурите и....
Та за източването - чувал съм, че се откача единият маркуч за парното, но дали няма някъде специален кран за това? Ако е маркуч - кой от двата - ляв/десен (изглеждат на едно ниво)?

Предварително благодаря.
(Vectra A, C20NE)

Тема Re: Как да източа антифриза на Вектра А?нови [re: тeмп]  
Автор imitevМодератор (питомен OpelFan)
Публикувано10.10.05 15:28

Най-ниско разположения маркуч на радиатора вадиш. После доливаш с концентрат и си готов!

Тема Мерсинови [re: imitev]  
Автор тeмп (временно)
Публикувано11.10.05 11:45

Мерси много

Тема Re: Как да източа антифриза на Вектра А?нови [re: тeмп]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано11.10.05 15:30

Откачаш долния маркуч на радиатора, отваряш капачката на изравнителния съд, пускаш парното на МАХ! Всичко това на студен двигател. Особено при наливането на новата течност! За всеки случай можеш да изсипеш 3-4 литра чиста водица още докато е откачен маркуча към радиатора - за чисто промиване....
Поздрави

Тема Re: Как да източа антифриза на Вектра А?нови [re: PRR]  
АвторRosen (Нерегистриран)
Публикувано11.10.05 18:02

Само не разбрах смисъла на "...пускаш парното на МАХ!..."! Опелите нямат кранче на парното така че на МИН или на МАХ няма никакво значение - водата постоянно си минава през радиатора на парното

Тема Re: Как да източа антифриза на Вектра А?нови [re: Rosen]  
Автор PRR (Stranen)
Публикувано12.10.05 10:59

Честно да ти призная и аз не знам защо Така го пише по книжките. Знам че водата непрекъснато минава през парното, а при мен и през изпарителя....

Публикувано12.10.05 19:14

Извинявай, ама на кое викаш изпарител. Ако имаш впредвид радиатора, то не е нормално. През него трябва да минава само когато загрее и започне да отваря термостата.

Тема изпарител е...нови [re: Rosen]  
Авторзeлeн (Нерегистриран)
Публикувано12.10.05 19:42

Росене ти май караш дизел и затова не знаеш на кое се вика изпарител. Иначе не ми се вярва да нямаш още газова уредба.

Тема Re: изпарител е...нови [re: зeлeн]  
Публикувано13.10.05 10:06

Ама че съм кух!!!Нали си говориме за охлаждане и съвсем изключих за газовата. Вярно, че от 1 година съм на дизеларка и съм позабравил какво е да си имаш газова

Автор тeмп (временно)
Публикувано14.10.05 17:14

Малко със закъснение се включвам, но да запитам. Защо на студен двигател? Нали ще е затворен термостата. Как ще стане източването тогава?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.