Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:38 12.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ще свалям резервоара за почистване  
Автор MAN6 (Бай Хуй)
Публикувано16.10.05 23:29

Трябва да сваля резервоара на кадета (Е '86) за да го почистя, защото колата се дави и това ми се струва причината, след като проверихме какво ли не друго. Въпросът ми е- с какво да го измия отвътре, след като вече съм го свалил, за да нямам проблеми и след това :) Имам разни идеи, но предпочитам да питам преди да действам.
Ще съм много благодарен, ако някой даде съвет по темата :)

От колела не отбирам грам!

Тема Re: Ще свалям резервоара за почистваненови [re: MAN6]  
Авторskyline (Нерегистриран)
Публикувано17.10.05 21:14

Izvini me za nevejestvoto mi, no ti kazvash che kolata se davi i prichinata spored teb e v tova che rezervoara ti e za pochistvane (ima bokluci sledovatelno e zapushen)? Malko ne realno mi se vijda

www.opelclub-bg.com/forum

Тема Re: Ще свалям резервоара за почистваненови [re: skyline]  
АвторMAN6 (Нерегистриран)
Публикувано18.10.05 00:10

кой е казал, че резервоарът е запушен? :)
колата е стояла 4 месеца без да се кара, а бензинът е бил колкото резерва. след това не е зареждано повече от това ниво. и последното зареждане беше около 20литра, т.е. нивото се е покачило. а докато резервоарът е седял празен е възможно да е ръждясал от влагата и т.н. и когато съм налял повече тунджа тя го е изплакнала и така... сега, когато колата е седяла в покой и запаля- няма проблем. но като се пораздвижи колата започва да се дави. това ми изглежда единствената логична причина. а и пред мен разглобиха и продухаха карбуратора. нищо му няма.
в крайна сметка никой не се намеси с някакво преложение.
мерси все пак :)
живи и здрави... :)

АвторA4o (Нерегистриран)
Публикувано18.10.05 10:55

Има добавки за прочистване на системата от сорта на Redex и т.н. за 3-4 лв. Провери и горивния си филтър (ако има такъв), защото при продължително стоене може да е променил параметрите си и да не пропуска освен боклуците и самия бензин. Колата на тихи обороти (на място) има нужда от малки количества бенз. но при форсаж ако през въпросния филтър не може да мине достатъчно количество гориво може колата да се дави.
Възможно е и карбуратора да се е "разсъхнал" (не като бъчва;-) и просто да му е нужно малко време за да възвърне работните си параметри. Имал съм подобен проблем след продължително каране само на газ.
Смени си горивния филтър и пробвай пак!
Едни роми в квартала след всеки ремонт на автомобила (било то по окачване, двигател или нещо друго) правят тест на 4000 оборота и оставят по 1мм от гумите по асвалта. Това лечение е особено подходящо за подобни проблеми
Желая ти късмет!!!

Автор Fucus (Walther PP)
Публикувано18.10.05 17:43

Измери и бензиновата помпа. При моя кадетор беше с недостатъчно налягане и можеше да поддържа само празен ход, за 140 лв. продавача я излекува с нова преди да го купя

Never fail, never quit!

Автор bratovcheda (спорт)
Публикувано19.10.05 12:16

Изчисти ли го вече?
Аз моя на едно старо мицубиши го чистих навремето. Първо го плакнех с бензин, но нищо не стана докато не го измих хубаво с вода, после го оставих да изсъхне и тогава го сглобих.
Успех.
P.S. Накрая го смених.

Авторkemaloff (Нерегистриран)
Публикувано19.10.05 13:11

Същия проблем беше и при мен. Преди да сваляш резервоара си провери горивния филтър. От моя изтече сумати и ръжда омесена с бензин. Провери си и ел. веригата до помпата да не би да има лоши връзки, защото и това може да е причина. При мен на вектрата помпата ми е в резервоара и като я извадих вътре беше тиня. Така че преди да сваляш резервоара провери си тия неща и ако се налага тогава сваляй. При свалянето внимаваи с поплавъка на бензиномера. Моя го чистих на пароструйка на автомивка и докато светна вътре.

Тема Re: Ще свалям резервоара за почистваненови [re: A4o]  
Публикувано19.10.05 14:43

филтърът е нов... :(
а карбураторът е след ремонт :)
последно онзи ден го отвориха пред мен и го продухваха. освен това смениха и една мембрана на ускорителната камера...
току-що свалих резервоара. прелях го в проразрачни туби от мин.вода ;) има малко утайка, а освен това изпаднаха и 2 пластмасови планки и сега като го доотворя ще видя за какво става дума... :)
после може да се разходя до някоя автомивка да го пръснат с пароструйка...

Тема Re: Ще свалям резервоара за почистваненови [re: bratovcheda]  
Публикувано19.10.05 14:45

до сега ръчках долу като откачен... много е лошо да нямаш "канал" под ръка :)
сега хапнах тука и събирам сили за остналата част, а и да попрочета кой какво е написал ;)
та значи направо към автомивката да се запътвам :)

Тема Re: Ще свалям резервоара за почистваненови [re: Fucus]  
Публикувано19.10.05 14:48

не че ги разбирам кой-знае колко много нещата, но като я запаля и отначало върви, няма проблем. т.е. едва ли е от бензиновата помпа. дано времето да се задържи хубаво и утре, че днес май няма да успея да го сглобя.
ще видим... :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.