Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:08 05.12.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Капачка за антифриза.нови  
Автор javor_k (новак)
Публикувано11.10.05 16:01

Как да разбера дали капачката ми за антифриза е изправна. Сутрин като я отворя съскане няма. Имам някакви съмнения.

Тема Re: Капачка за антифриза.нови [re: javor_k]  
Автор тeмп (временно)
Публикувано11.10.05 16:47

Съскане има само ако е загрял двигателя (антифриза се разширява и създава налягане). Пробвай на загрял двигател и то с отворен термостат. И внимателно ;)

Тема Опасно е !!!нови [re: javor_k]  
Автор 1.8 Astra (непознат)
Публикувано11.10.05 18:29

Недей на загрял двигател да отваряш капачката!Опасно е да не изхвърли водата и да те изгори.По-добре изчакай да поизстине двигателя и тогава отваряй.Налягането в казанчето не спада толкова бързо и ако всичко е наред пак ще чуеш съскане.

Тема Re: Опасно е !!!нови [re: 1.8 Astra]  
Автор PeteRHR (C18NZ)
Публикувано12.10.05 10:49

Точно така, известно време след като е загасен двигателя се пробва. Иначе водата завира изведнъж и започва да прелива. И лесно може да се изгориш.

Но така може само да видиш дали капачката прави някакво налягане. Но колко е налягането и в какви граници го поддръжа не става с този опит.

Един познат така се уплашил като видял, че има налягане като отвива капачката и пробил 3 дупки на нея. (истински случай)

А до сутринта малко коли могат да задържат налягане.

Тема Re: Опасно е !!! [re: PeteRHR]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано12.10.05 21:23

На сутринтта трябва да има вакум т.е. пак съскане...
капачката трябва да има изправна мембрана която да отваря на определено налягане и над определен вакум. За проба трябва да е добре стегната.

Тема Надува маркучитенови [re: Astra1.8iGT]  
Автор javor_k (новак)
Публикувано12.10.05 22:00

Надуват ми се маркучите, а скоро съм сменявал гарнитурата на главата все пак. Като я отвия малко и налягането спада. Напоследък забелязвам, че колата загрява доста странно: В задръствания стрелката седи до следващото деление след средата и перката се включва постоянно. Преди 1 година сменях термостат. Когато си карам нормално стрелката седи малко след синия сектор но не е в средата.

Как да видя дали тази мембрана на капачката е изправна? Сутрин не съска и следователно няма вакуум. Значи ли това че не е изправна?

Тема Re: Капачка за антифриза.нови [re: javor_k]  
Автор 1.8 Astra (непознат)
Публикувано13.10.05 10:08

Не разбрах с каква кубатура ти е двигателя.Защото за двигатели 1,4 и 1,6 в дебелите книги препоръчват като се сменя антифриза да се отвива температурния датчик(наливаш през казанчето докато не потече през отвора за датчика).Казваш,че е правен ремонт по двигателя и след това като е наливана течност в системата може да се образувала въздушна възглавница.

Тема обезвъздушена енови [re: 1.8 Astra]  
Автор javor_k (новак)
Публикувано13.10.05 10:16

Аз го отвивах този датчик и я обезвъздуших

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.