|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Как да източа антифриза на Вектра А?
|
|
| Автор |
тeмп (временно) |
| Публикувано | 10.10.05 11:22 |
|
|
Здравейте колеги,
Трябва да си сменя охл. течност, но не съм сигурен как точно да източа старата. Преди няколко седмици ми се проби един от маркучите към парното и го смених. Сега карам с вода, но вече падат температурите и....
Та за източването - чувал съм, че се откача единият маркуч за парното, но дали няма някъде специален кран за това? Ако е маркуч - кой от двата - ляв/десен (изглеждат на едно ниво)?
Предварително благодаря.
(Vectra A, C20NE)
| |
|
Тема
|
Re: Как да източа антифриза на Вектра А?
[re: тeмп]
|
|
| Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
| Публикувано | 10.10.05 15:28 |
|
|
Най-ниско разположения маркуч на радиатора вадиш. После доливаш с концентрат и си готов!
| |
|
Тема
|
Мерси
[re: imitev]
|
|
| Автор |
тeмп (временно) |
| Публикувано | 11.10.05 11:45 |
|
|
Мерси много
| |
|
Тема
|
[re: тeмп]
|
|
| Автор |
PRR (Stranen) |
| Публикувано | 11.10.05 15:30 |
|
|
Откачаш долния маркуч на радиатора, отваряш капачката на изравнителния съд, пускаш парното на МАХ! Всичко това на студен двигател. Особено при наливането на новата течност! За всеки случай можеш да изсипеш 3-4 литра чиста водица още докато е откачен маркуча към радиатора - за чисто промиване....
Поздрави
| |
|
Тема
|
[re: PRR]
|
|
| Автор | Rosen (Нерегистриран) |
| Публикувано | 11.10.05 18:02 |
|
|
Само не разбрах смисъла на "...пускаш парното на МАХ!..."! Опелите нямат кранче на парното така че на МИН или на МАХ няма никакво значение - водата постоянно си минава през радиатора на парното
| |
|
Тема
|
[re: Rosen]
|
|
| Автор |
PRR (Stranen) |
| Публикувано | 12.10.05 10:59 |
|
|
Честно да ти призная и аз не знам защо Така го пише по книжките. Знам че водата непрекъснато минава през парното, а при мен и през изпарителя....
| |
|
Тема
|
|
|
| Публикувано | 12.10.05 19:14 |
|
|
Извинявай, ама на кое викаш изпарител. Ако имаш впредвид радиатора, то не е нормално. През него трябва да минава само когато загрее и започне да отваря термостата.
| |
|
Тема
|
изпарител е...
[re: Rosen]
|
|
| Автор | зeлeн (Нерегистриран) |
| Публикувано | 12.10.05 19:42 |
|
|
Росене ти май караш дизел и затова не знаеш на кое се вика изпарител. Иначе не ми се вярва да нямаш още газова уредба.
| |
|
Тема
|
Re: изпарител е...
[re: зeлeн]
|
|
| Публикувано | 13.10.05 10:06 |
|
|
Ама че съм кух!!!Нали си говориме за охлаждане и съвсем изключих за газовата. Вярно, че от 1 година съм на дизеларка и съм позабравил какво е да си имаш газова
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
тeмп (временно) |
| Публикувано | 14.10.05 17:14 |
|
|
Малко със закъснение се включвам, но да запитам. Защо на студен двигател? Нали ще е затворен термостата. Как ще стане източването тогава?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|