Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:52 24.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Странно изчезване на антифризнови  
АвторAstra_1.7_lsuzu (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 12:41

Здравейте.
От няколко месеца забелязвам, че ми изчезва антифриза. Знам, че има известно изпаряване, но количеството което се губи е немалко. Преди 3 дена съм долял близо 2 литра. Незнам от какво се получава. Единственото, което е правено е смяна на масло и смяна на едно спукано съединение. Оттогава ми се струва, че нещо не е наред. Забелязвам когато работи двигателя и се получава някакъв вакум в разширителния съд и като отворя капачката изпуска въздух. Нормално ли е това и дали има връзка?

Тема Re: Странно изчезване на антифризнови [re: Astra_1.7_lsuzu]  
АвторRosen (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 13:18

Поясни - ако има вакум, като развиеш капачката, ще засмуква въздух.Ако е под налягане - ще изпуска въздух и след като колата е работила и е загряла това е нормално.

Тема Re: Странно изчезване на антифризнови [re: Rosen]  
Публикувано20.09.05 13:59

Да сори. Прав си. Т.е има налягане като отворя капачката. Даже и след 3-4 часа, когато двигателя е вече изтинал.

АвторA4o (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 14:05

А някакви течове или "локви" под колата няма ли?!?

Тема Re: Странно изчезване на антифризнови [re: A4o]  
Публикувано20.09.05 14:11

Няма локви и не забелязвам течове. Проверих маслото да не вкарва там, но си беше добре. Освен ако изтича докато карам, но все пак ще има видими остатъци от теч.
Нещо друго ми идва на ум. Когато преди 3-4 месеца се спука съединението/едно малко под 90 градуса и около 10см двете страни/ и го смених да е изтекъл антифриза от парното и все още да не може да се възстанови всичкия. Но вече по малко около 4-5 литра съм долял.

Авторпaф (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 14:13

Пич а зад колата пуши ли ?

АвторAstraX17 (Нерегистриран)
Публикувано20.09.05 15:24

Имах подобен проблем, никакви течове, а губеше по литър на 1000 км. Моят мотор е DTL, турбото с по-малко коне. Също не смесваше антифриз с маслото. Отвориха я и се оказа гарнитура на глава, отваряй я и ако имаш късмет ще е гарнитура, ако не - глава. Не се бави, че да не изпуши на пътя и да прегрее. Провери след като е загряла дали са надути (твърди) маркучите след радиатора, но водния, да не ги объркаш с тръбите на интеркулера, ако надува, отваряй.

Тема Re: Странно изчезване на антифризнови [re: AstraX17]  
Публикувано21.09.05 15:09

Значи снощи направих следния експеримент и установих следните неща:
1. Когато капачката на разширителния съд е затворена нивото на антифриза спада почти до дъното на съда. Когато отвия капачката се получава налягане и при работещ двигател нивото се качва до нормалното/рязката на съда/. Пак завивам капачката и пак нивото пада и като я отвия се качва...Не мога да си го обясня!
2. Изчаках колата да загрее до 80-90 градуса на таблото като бях включил парното и установих, че то си духа студено и при загрят двигател... Парното така и не задуха топло, а преди си духаше направо изгарящо...
3. Проверих всички маркучи и нямаше издути и корави.
4. При форсиране и обороти на двигателя няма никакви видими течове.
5. Няма абсолютно никакъв видим пушек през аспуха.
Някой има ли обяснение?!
След 5-6 дена ще проверя нивото на антифриза отново.

Авторpafka (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 16:26

отивай на сервиз, ако не духа топло -това значи 2 неща - въздух в системата или неработеща помпа ... Мисли за гарнитура , вложки на клапани (така и така ще я отваряш ) и помпааааа ... Ади и успех в начинанието и се моли да не е главата спукана ,че тогава отиде 800 лв .... ади

АвторVectra 1.7 Td lsuzu (Нерегистриран)
Публикувано21.09.05 18:28

4ove4e varvi na serviz i to nezabavno. Imah edna Vectra sas sa6tiq dvigatel i si izpatih qko Imenno tova izparqvane, 6te ti napravi belq. Ako ti se poduqt marku4ite o4akvay spukvane. Na men mi se slu4i dokato karah i dvigatelq be6e na 92 gradusa a navan be6e 45. Moli se da e garnitura i deystvay predi da e stanalo kasno. I ne raz4itay na signalni lampi. Kasmet i dokaldvay kato se opravqt ne6tata.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.