|
|
|
Тема
|
Въпрос за Вектра Б:
|
|
| Автор |
Milky (Опитен) |
| Публикувано | 15.09.05 08:49 |
|
|
Здравейте колеги,
Искам да попитам за двигателите на Вектра Б и по конкретно за:
X16XEL (1.6i/16V/101PS)
X18XE (1.8i/16V/115PS)
X20XEV(2.0i/16V/136PS)
с метални или със пластмасови смукателни колектори са?
Решил съм да взимам един от 3-те мотора,но ще трябва и газ да му сложа,затова питам.Някакви насоки-кой от трите да предпочета?
Благодаря предварително.
Успехи !!!
| |
|
Тема
|
Re: Въпрос за Вектра Б:
[re: Milky]
|
|
| Автор |
Stevek () |
| Публикувано | 15.09.05 10:51 |
|
|
X20XEV e с метален (алуминиев, някаква сплав) всмукателен колектор с променлива дължина ... ... и X18XE e напълно същият. X16XEL май има пластмасова част в смукателният колектор.
Обаче и трите мотора (за X16XEL не съм мн.сигурен) си искат газов инжекцион. Щото при детонации ще замине и дебитометъра и др. такива проблеми.
Най-добре е да се допиташ по газовите форуми за най доброто решение.
Попътувах малко в Вектра Б с X18XE с български газов инежкцион, той не напълно български а част от компонентите са копирани от Стар Газ и се произвеждат тук, най вече от електронно управлението е паднала цената, но то се настройва със софтуера на стар газ. Казаха ми че с отстъпка струвало към 1200лв. без нея към 1300-1350. Та въпросната кола вървеше много добре и даваше с климатик разход равен с този не бензин, нямаше промяна на ускорението и т.н.т.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
| Публикувано | 15.09.05 11:19 |
|
|
Аз имам вектра Б х18хе с газова уредба с ламбда контрол (не е газов инжекцион). За моя радост нямам грижи с газовата, не е гърмяла и върви много добре. При това ми е за смяна ламбда сондата и стъпковото мотроче.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | Maйkи (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.09.05 14:37 |
|
|
Колега,
моята е Вектра Б, 1,8 16в и е с газов инвекцион. Много съм доволен. Уредбата е италиянска, но колата върви като на бензин. Разхода ми е: сам,с малко багаж 6,5л извънградско с климатик (130-170км/ч). С багаж до горе и 4 човека ми 9 (при 120-140км/ч).
| |
|
|
|
|