Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:16 14.07.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема В крайна сметка има ли някой с Астра F, който...нови  
Автор Porcaro (Нервак)
Публикувано05.08.05 20:09

да е решил успешно и трайно проблема с невероятно досадното изпотяване на стъклата?

Тема Re: В крайна сметка има ли някой с Астра F, който...нови [re: Porcaro]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано05.08.05 21:12

колега сигурно ще помислиш че се базикам, ама както и да е... има значи едни шпрейове дето помагат за изпотяването, ама според мен е по-добре да търсиш причината да се потят така стъклата, може би нещо климатика не ти бачка, ако изобщо имаш, а другата причина може да е в дрнажните канали в моторния отсег където се намира вентилаторчето на парното. Ако са се задръстили и ти се събира вода там ще ти се потят не ами в чуду ще се видиш...

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема То, че съм се видял в "чуду"...нови [re: Ascona83]  
Автор Porcaro (Нервак)
Публикувано05.08.05 23:27

е вярно, пък и климатик за жалост нямам. А историите с филтъра и маркуча за отводняване съм ги отрепетирал нееднократно. Спрей си купих от ОМV за 7-8 лв. и не само, че не помага, ами влошава ситуацията...

Тема Re: То, че съм се видял в "чуду"...нови [re: Porcaro]  
Публикувано06.08.05 10:39

Бата мата, мислех че работят тия спрейове!!!

Тема Re: В крайна сметка има ли някой с Астра F, който...нови [re: Porcaro]  
АвторRosen (Нерегистриран)
Публикувано06.08.05 13:32

Не съм особено вещ по въпроса, но ще изкажа своето мнение. След като си сменявал и филтъра на купето и не помага, проблема може би е в циркулацията на въздуха. Имам предвид, че въздуха за да циркулира трябва освен да влиза от някъде и да излиза. В багажника под корите има едни клапи през които въздуха се отвежда навън. Провери да не би да са ти затворени или да са запушени. Ако като отвориш леко някой прозорец нещата се оправят търси проблема в тези клапи или във възможността въздуха от купето да достига до тях. Провери дали не ти пада и нивото на антифриза - да нямаш теч от радиатора на парното. Тогава просто вкарваш в купето пара. Успех!

Тема Re: В крайна сметка има ли някой с Астра F, който.нови [re: Rosen]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано13.08.05 18:38

Има една пластмасова кора над филтъра на купето, нейния ръб трябва да влиза в един жлеб (рядко се уцелва), та почистваш и пълниш жлеба с евтин (акрилен/санитарен) силикон и нещата заспиват. После кората се вдига в другия край за смяна на филтъра - няма проблем.
PS: В противен случай водата тече през решетката около чистаките, подлизва кората и мокри директно филтъра той вкарва по малко въздух и повече влага...

Тема Ти имаш проблем със запотяването посред лято?нови [re: Porcaro]  
АвторИЦO (Нерегистриран)
Публикувано14.08.05 22:47

Моя проблем беше само при дъждо/снеговалеж зимно време и за щастие се реши със смяна на филтъра на купето.

Тема Ами да--->нови [re: ИЦO]  
Автор Porcaro (Нервак)
Публикувано15.08.05 18:29

като вали дъжд през лятото е най-страшно - една влага, едни изпарения... Иначе зимата си е редовно. Явно ще лепя кората със силикон и пак нов филтър и ... Бах мааму и изпотяване Ще го преборим някяк си!

П.П. Сериозно се замислям дали нямам теч от радиатора на парното, ама не губя никакви течности(освен бензин , ама то без това не може)

Редактирано от Porcaro на 15.08.05 18:32.

Тема Re: ne e samo na F problema.... [re: Porcaro]  
Автор Stefan-AstraG (benchmark)
Публикувано17.08.05 11:30

Аз карам Г, 2002 год, поти се като змей...Колата е на 44хил. километра, и не е започнала сега да го прави, за да кажа, че е от филтъра... Не е страшно много, но редовно пускам климатика за да махна досадното изпотяване... Явно това си е проблем на Опел, преди карах Мазда, имал съм Пежо, имам сега и Тойота, такова потене никъде няма.... Просто да се чудиш...

Тема Re: ne e samo na F problema....нови [re: Stefan-AstraG]  
Публикувано17.08.05 12:34

специално на 407 го има същия проблем, както и на по-старите А6 на Ауди

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.