|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Застраховка на Вектра
|
|
Автор | Toни (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.08.05 07:46 |
|
Кажете моля ви се къде е най-добре да застраховам колата. Става дума за Опел Вектра 2.0 дизел, 2002 г. Отивам да я купувам утре и искам много бързо да й направя каско някъде. Къде е най-изгодно? И какво каско да правя - само против кражба ли?
Много ви благодаря за отговорите. Наистина ми е много напрегнато, щото от сега още й треперя на тази кола.
| |
Тема
|
Re: Застраховка на Вектра
[re: Toни]
|
|
Автор |
imitev (питомен OpelFan) |
Публикувано | 15.08.05 08:04 |
|
ДЗИ.
| |
Тема
|
[re: imitev]
|
|
Автор | 1 (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.08.05 10:25 |
|
САМО НЕ В ДЗИ!!!!! А иначе не можеш да сключиш Каско само по клауза "Кражба на цялото МПС" - направи пълно Каско. мога да ти препоръчам ЗК Орел. Успех
| |
|
Дълго време бях в Левски-Спартак, но избягах оттам навреме.
Препоръчвам ти Булстрад - Централния офис на Позитано (до големия паркинг на Солни Пазар)
Пълно каско.
Има две стойности (суми) за обезщетяване - едната е за кражба, другата е за щети от ПТП и подобни. Тази за щети е по-голяма.
Плаща се 75% от дължимата сума, ако до края на застраховката нямаш щети така си остава. Ако има щети, ДОПЛАЩАШ си 25-те процента и ти възстановяват какото трябва.
Щетите се опрвят по избор в сервиз или по експертна оценка. Работят със всички оторизирани сервизи на Опел.
НЯМА такса за (първоначално) маркиране - 0 лв!
Имаш право на безплатно помощ от СБА (това е незначително).
Имаш и бонус за редовен клиент без щети през минал период.
Минуси:
- цената е доста дебела, но според мене това е показател за сериозни намерения като застраховател. То всъщност ако си останеш с недовнесени 25% цената се изравнява със останалите застрахователи.
- Много се пазарят за екстрите и не дават над-застраховане.
Ако има колеги, които са ползвали реални обезщетения от Булстрад, нека да споделят!
Успех с новата кола!
Да добавя: за нови коли като тази 2002 имат и още специални клаузи в Каско-то. Редактирано от Bat Jorko на 15.08.05 12:58.
| |
|
На какъв процент работят Булстрад, че казваш е дебела цената.
| |
Тема
|
Re: То, ако и трепериш от сега...?
[re: PeteRHR]
|
|
Автор | GT (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.08.05 09:45 |
|
Има ли смисъл да е взимаш...?
| |
|
Цената е "двукомпонентна" - сбор от обезщетението за кражба и за щета ПТП. Резултатно колко е мога да сметна, но май няма да е меродавно. Обади им се по телефона да ти сметнат на място - аз първо така направих и не ми отказаха. Цените също така зависят и от годините на колата.
| |
Тема
|
[re: Toни]
|
|
Автор |
втopниk (непознат
) |
Публикувано | 16.08.05 10:45 |
|
Аз съм към Орел. Пълно автокаско.
От приятели знам, че плащат много точно и навреме. да не се налага все пак де.
| |
|
Имах впредвид какъв процент взимат от застрахователната сума.
Примерно ДЗИ при обикновен брокер е около 9,5. Армеец каза един колега от форума, че е 6,9.
| |
Тема
|
[re: втopниk]
|
|
Автор | vale (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.08.05 13:26 |
|
аз съм при Орел и съм доволен. Даже преди 2 години ми се наложи да проверя как плащат - за кадет 87г. за прозорец за предната врата и две ключялки на вратите - 107 лв. , след ремонта пари даже и останаха
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|