Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:18 03.11.25 
Автомобили
   >> Opel
*Кратък преглед

Тема Скърца Вектратанови  
АвторVectra (Нерегистриран)
Публикувано02.08.05 22:00

От няколко месеца нещо скърца Вектрата (Вектра А, бензин, с хидравлика, АБС, без климатик), най-вече, когато давам назад. Това много ме дразни :(

Имам следните впечатления:
Скърца ако давам назад и едновременно навивам волана да завивам, особено ако не давам много-много газ.
Ако спра, навия волана наведнъж докъдето трябва и тръгна назад, като подавам по-мощно газ, тогава скърца много слабо или не скърца.
Освен това, струва ми се че скърца повече и когато времето е горещо и сухо.

Като давам напред, пак е така - ако спра и навия предварително волана и тогава тръгвам да завивам, не скърца. Ако тръгвам напред и едновременно въртя, тогава скърца.

Смених ремъка на динамото преди 2 седмици, но не е от това. Масло в хидравликата има достатъчно. Колата я вдигаха на стенд в 2-3 сервиза и всички казват, че е перфектна, няма нищо за сменяне.
Някои от майсторите се изказаха, че можело да е от лагерите на тампоните на двигателя, други, че можело да е от помпата на хидравликата.

Последния майстор беше по-отзивчив (щото ми е приятел и ми дойде на гости по друг повод), седна и покарахме колата малко заедно. Той я слуша известно време, кара ме да въртя на място волана и пр. и накрая каза:
- Кога ти сменяха ангренажния ремък?
- Февруари.
- Оттогава ли е това скърцане?
- Не знам, то беше зима и да го е имало, не съм го чул на затворените прозорци.
- Сигурно не си обърнал внимание, но според мен хидравликата не е обезвъздушена както трябва. Като се сменя ангренажния ремък, се откачат маркучетата. Сигурно хората, които са го сменяли, не са объзвъздушили системата както трябва. Мда, вероятно има въздух в хидравликата.
Може и да е от дат4иците за АБС-а, понякога и от тях свири. Иди да прегледат тези 2 неща.

Как ви се струва това мнение?

Тема Re: Скърца Вектратанови [re: Vectra]  
Автор stolu (Astra 1,7D '92)
Публикувано02.08.05 23:53

Абе колега какъв въздух в хидравликата, какво обезвъздушаване, какво сваляне на маркучета, какви пет лева. Отваряш капака, лягаш под колата и гледаш и слушаш от къде скърца.

Тема Re: Скърца Вектратанови [re: stolu]  
Авторpaf (Нерегистриран)
Публикувано03.08.05 08:53

Az imam podoben problem, no преди 2 седмици минах 2000 км за 5 дни и сега понамаля, но аз го бях игнорирал още преди това. Просто ми писна да се занимавам щом колата върви и не прави проблеми. На мен майсторите ми казаха че може да е от износването на спирачните барани и триенето им в накладките (на някое ръбче де).
Имам питане - би ли ми показал колега как като скърца в движение на заден се ляга под колата и се слуша. На мен лично ми се струва хипер нездравословно :)
Айде лека

Тема Re: Скърца Вектратанови [re: Vectra]  
Автор boxer (стар кадър)
Публикувано03.08.05 09:33

Значи колега:
1.Хидравликата се самообезвъздушава!
2.Ангренажния ремък няма нищо общо с маркучетата на хидравликата и не виждам защо трябва да се разкачат
3.Мисля че това скърцане е от някакъв тампон,но кой .......

Тема Re: Скърца Вектрата [re: boxer]  
Автор ASTRЪ Фъ (X16XEL)
Публикувано03.08.05 09:43

Няма скърцане неоткрито.
Вземи си помощник да стои от вън когато потегляш и навиваш волана с отворен капак на двигателя.

Ако не го идентифицира откъде идва - сложи помощника на волана да го върти на място, а ти пораздрусай всеки калник по-отделно - задните също!.

Ако си трае щурчето - намери си нанадолнище. С изгасен двигател отпусни спирачката за да потегли леко и върти волана. Натисни рязко спирачката за да се залюлее. Ако си трае напред пробвай назад.

Ако и след това си трае вдигни предницата с два крика (един крик и трупче) навивай волана и развърти колелата и ги поразклати. Требе да скръцне отнекъде.

Редактирано от ASTRЪ Фъ на 03.08.05 09:50.

Тема Re: Скърца Вектратанови [re: paf]  
АвторMort (Нерегистриран)
Публикувано03.08.05 10:39

Абе с тез москвичи е така, кат не се е разпаднала само трябва да се радва човек. Един ден ще се счупи на две... тогаз ще си мечтаеш да поскърцва леко
А това със лягането под колата вярно че е доста нездравословно ако се движи

Тема Re: Скърца Вектратанови [re: ASTRЪ Фъ]  
Автор Astra1.8iGT (C18NZ, 92g.)
Публикувано13.08.05 18:20

Звучи ми като кормилен накрайник

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.