|
Тема
|
Klima - problem
|
|
Автор |
AstraGT (ентусиаст) |
Публикувано | 01.08.05 13:59 |
|
Колеги, дайте акъл, къде може да е проблема???
Климатика не изстудява добре - духа хладно, не студено:(
Зареден е преди 3 месеца и от самото начало е така:(
Колата е Вектра Б комби х18хе. В същото време, като карам на климатик и почва да покачва темп. на двигателя:(
Моля ви, помагайте!
| |
Тема
|
Re: Klima - problem
[re: AstraGT]
|
|
Автор | Rosen (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.08.05 08:08 |
|
Блокирал клапан на компресора и не вдига необходимото налягане.
| |
|
Може и да е от компресора. Но преди да се юрнеш да го сваляш и разнасяш по " майстори" те съветвам да си провериш и сам системата ето така
Малките квадратчета са илюстрация на горното.
Червено = горещо
Жълто = топло
Синьо = студено
Ако имаш под ръка и хладилен техник с манометри можеш да направиш бързо и тези две проверки:
- по малко над 5 атм. и в двата кръга при изключен двигател.
- 20 атм. във високото налягане и под 2 атм. в ниското налягане при работещ климатик.
И накрая моя опит: компресора ми ремонтираха добре в едно сервизче до (отляво) телефонната палата на бул. Н.Й.Вапцаров (Хладилника) - през 2001 беше 300 лв. демонтаж, разглобяване, смяна на о-пръстени, сглобяване и монтаж.
И тъй като си имах таен теч на фреон - откриха дупчицата във сервиз Стефанов в Пловдив. Там имат специализиран стенд за диагностика и зареждане на климатици. Диагностиката струва 15 лв.
Откриха шупла с размер 0,1-0,2 мм в тръбата за високо налягане (от компресора до радиатора). Още не съм намерил начин да я запуша трайно и засега съм със гума затегната със скоба.
Редактирано от ASTRЪ Фъ на 02.08.05 13:12.
| |
|
Ейййййй, това е супер!!!! :) Много полезно!!!
Много благодаря!!! Захващам се с тестове :)
| |
Тема
|
[re: ASTRЪ Фъ]
|
|
Автор | C16NZ (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.08.05 18:43 |
|
Колега, ако не е тайна дай координатите на този сервиз Стефанов в Пловдив да погледнат и моя климатик.
| |
Тема
|
[re: C16NZ]
|
|
Автор |
ASTRЪ Фъ (X16XEL) |
Публикувано | 02.08.05 20:06 |
|
Сервиза :